Prestižiniai Kauno sklypai – V. Matijošaičio sūnaus rankose | Kas vyksta Kaune

Prestižiniai Kauno sklypai – V. Matijošaičio sūnaus rankose

BNS 2020/07/10 09:07
R. Tenio nuotr.

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio sūnus, savivaldybės tarybos narys Šarūnas Matijošaitis įsigijo keturis sklypus, atsilaisvinusius Kauno savivaldybės tarybai sumažinus Vičiūnų vandenvietės teritoriją, penktadienį skelbia LRT tyrimų skyrius.

Pasak LRT, pernai Kauno savivaldybės tarybai nusprendus sumažinti Vičiūnų vandenvietę, šioje Kauno miesto teritorijoje suformuoti ir Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) perduoti sklypai nuosavybės teisėms atkurti, o šių metų sausį savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymais suformuoti keturi sklypai, iš viso užimantys 2,5 hektaro.

Kovą NŽT sprendimu nuosavybės teisės į sklypus atkurtos vienam savininkui, o liepos 3 dieną visus šiuos sklypus įsigijo Š. Matijošaitis su žmona. Taip Kauno tarybos narys išplėtė savo valdomas žemes Vičiūnuose iki mažiausiai 6,7 ha. LRT tyrimų skyriaus duomenimis, iš minėto asmens Š. Matijošaitis jau anksčiau yra pirkęs bent vieną sklypą.

Kauno miesto taryba du kartus balsavo dėl Vičiūnų vandenvietės specialiojo plano keitimo, kuriuo numatomas griežtos vandenvietės apsaugos zonos sumažinimas: 2018-ir 2019 metais. Abu kartus už šį siūlymą balsavo V. Matijošaitis ir kitas jo sūnus Dainius Matijošaitis. Š. Matijošaitis į tarybą išrinktas 2019 metų pavasarį ir sprendimų tuo metu nepriėmė.

Pats Š. Matijošaitis į LRT klausimus neatsakė, situacijos nekomentavo ir V. Matijošaitis.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) prieš metus konstatavo, kad V. Matijošaitis ir D. Matijošaitis, miesto taryboje balsuodami dėl Vičiūnų vandenvietės sanitarinių apsaugos zonų nustatymo specialiųjų planų keitimo, supainiojo viešus ir privačius interesus. Tačiau VTEK nutraukė tyrimą dalyje dėl pačių vandenvietės sanitarinių apsaugos zonų koregavimo, nenustačiusi pakankamo pagrindo, kad tai gali turėti įtakos Matijošaičių turtiniams interesams.

Kauno apygardos prokurorai atmetė buvusio Kauno mero konservatoriaus Andriaus Kupčinsko prašymą pradėti tyrimą dėl viešojo intereso gynimo, nustatę, kad mažinant Kauno Vičiūnų vandenvietės sanitarinę apsaugos zoną viešasis interesas nebuvo pažeistas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA