Po įtarimų korupcija V. Sutkus atsistatydina iš Verslo konfederacijos vadovo pareigų | Kas vyksta Kaune

Po įtarimų korupcija V. Sutkus atsistatydina iš Verslo konfederacijos vadovo pareigų

DELFI nuotr.

Įtarimų korupcija sulaukęs Valdas Sutkus atsistatydino iš Lietuvos verslo konfederacijos prezidento pareigų.

Naujuoju LVK prezidentu išrinktas laikinai šias pareigas pastaruoju metu ėjęs Andrius Romanovskis, pranešė konfederacija.

V. Sutkus teigia nesutinkantis su jam pareikštais kaltinimais, bet pabrėžia, kad dėl susidariusios situacijos jam tinkamai toliau eiti LVK prezidento pareigas yra neįmanoma.

„Dėl teisėsaugos pareigūnų paskleistos viešos informacijos apie man pareikštus įtarimus, yra mestas šešėlis ne tik man asmeniškai, bet ir visai Lietuvos verslo konfederacijai“, – pranešime spaudai teigė V. Sutkus.

„Akivaizdu, jog dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo sukeltų padarinių ne tik negaliu tinkamai atstovauti organizacijai būdamas jos vadovu, tačiau ir susiduriu su būtinybe visą savo energiją šiuo metu skirti asmeninei teisinei gynybai“, – sakė jis.

Naujuoju LVK prezidentu išrinktas A. Romanovskis akcentavo organizacijos veiklos viešumą ir skaidrumą.

„Mūsų organizacijos pareiga visada buvo Lietuvos verslo atstovavimas ir mes ir toliau tikime, kad tai yra visuomenės viešas interesas. Mes tai darėme ir darysime viešai ir skaidriai“, – pranešime sakė A. Romanovskis.

Anot jo, LVK visada išliks atviro dialogo su valstybės ir profsąjungų atstovais šalininkais.

V. Sutkus praėjusį buvo sulaikytas, teisėsaugai pranešus apie atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo. Teismas atmetė prokurorų prašymą jį suimti.

Byloje taip pat buvo sulaikytas ir Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius. Jis taip pat savo kaltę neigia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA