Koronavirusas patvirtintas „Humanos“ sandėlio darbuotojai | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas patvirtintas „Humanos“ sandėlio darbuotojai

BNS 2020/06/04 16:34
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Iš trijų per praėjusią parą patvirtintų koronaviruso atvejų du yra įvežtiniai, taip pat sunkiai susirgo „Humanos“ sandėlio sostinėje darbuotoja, ketvirtadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė.

„Tai yra viešosios įmonės „Humana people to people Baltic“ darbuotoja. Įmonė yra adresu Kibirkšties gatvė 6, tai yra didelis sandėlis, kuriame dirba tikrai daug, keli šimtai, darbuotojų vienu metu“, – spaudos konferencijoje sakė NVSC Vilniaus departamento atstovė Rolanda Lingienė.

Susirgusioji ligos simptomus pajuto gegužės 23 dieną, po dviejų dienų nuotoliniu būdu poliklinikoje jai įtartas kitas susirgimas, dėl kurio ji gydėsi.

„Asmuo birželio 1 dieną, ženkliai pablogėjus sveikatos būklei, kreipėsi į greitąją medicinos pagalbą ir buvo transportuotas į Santaros klinikų infekcinių ligų centrą. Šiuo metu asmens sveikatos būklė yra sunki, jis gydomas reanimacijoje“, – sakė R. Lingienė.

Nustatyti du sąlytį turėję asmenys šeimoje ir net 61 asmuo, didelės rizikos sąlytį turėjęs darbovietėje. „Organizuojamas šių asmenų – tiek šeimos narių, tiek 61 asmens darbovietėje, ištyrimas“, – sakė R. Lingienė.

Nėra aišku, kur moteris užsikrėtė, nes dėl itin sunkios būklės jos neįmanoma apklausti. „Epidemiologinė diagnostika šiuo atveju yra labai apsunkinta“, – sakė NVSC atstovė.

Vilniaus apskrityje taip pat registruotas įvežtinis atvejis iš Vokietijos: asmuo birželio 2 dieną atvyko per Kalvarijų pasienio punktą automobiliu, kuriuo vyko šeši asmenys: keturi vyko iš Jungtinės Karalystės, du iš jų – vairuotojai. NVSC ieško dar vieno iš Vokietijos, Duseldorfo, šiuo automobiliu vykusio asmens.

Asmuo, kuriam nustatytas koronavirusas, grįžęs saviizoliavosi. NVSC kol kas neturi duomenų, kad jis Vokietijoje su kuo nors turėjo artimų kontaktų. Lietuvoje jis turėjo sąlytį su dar vienu asmeniu, jie abu izoliuoti.

Klaipėdos apskrityje nustatytas antrasis įvežtinis koronaviruso atvejis iš Nigerijos. Ukrainos pilietybę turintis jūreivis praėjusį sekmadienį grįžo iš Nigerijos, kur dirbo laive, o vėliau iš Ispanijos skrido lėktuvu į Madridą, Frankfurtą ir Rygą, iš kur parvažiavo įmonės automobiliu.

„Su juo vyko kiti laivo įgulos nariai – apie 14 asmenų ir vairuotojas. Autobusas buvo nuomotas iš kitos įmonės“, – sakė R. Lingienė. Asmuo pirmuosius simptomus pajuto dar Nigerijoje, todėl NVSC skubiai įspės apie rizikingus skrydžius.

Taip pat prašoma su NVSC susisiekti lietuvius, kurie gegužės 29 dieną skrido iš Frankfurto į Rygą. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti keturi įvežtiniai atvejai iš Jungtinės Karalystės, Švedijos, Nigerijos ir Švedijos.

Bendras užsikrėtusiųjų skaičius siekia 1687, iš jų 344 sveikatos priežiūros specialistai, vis dar serga 344 užsikrėtusieji, pasveiko 1273, iš jų 273 sveikatos priežiūros specialistai.

Nuo koronaviruso iš viso mirė 71 asmuo, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA