S. Skvernelis praneša apie naujus karantino atlaisvinimus nuo birželio | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis praneša apie naujus karantino atlaisvinimus nuo birželio

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė apie naujausius karantino sąlygų pokyčius ir atlaisvinimus, kuriuos priimti leidžia epidemiologinė aplinka Lietuvoje.

Pirmadienį vykusiame COVID–19 komiteto posėdyje buvo apsispręsta, kad bus atsisakoma ribojimų dėl būriavimosi, bus galima žaisti gatvės krepšinį, futbolą.

„Nuo birželio pradžios siūloma atsisakyti apribojimo, kuris nustato, jog viešose vietose gali burtis ne didesnės kaip 5 asmenų grupės. Be viso kito tai reiškia, kad bus galima žaisti gatvės krepšinį, futbolą ir kitus „kontaktinius“ žaidimus.

Sporto renginiams nustatomos tokios pat sąlygos, kaip ir kitiems renginiams. Atvirose erdvėse jie galės vykti, kai susirinks ne daugiau nei 300 žiūrovų ir dalyvių, bus užtikrinamas bent metro atstumas tarp žiūrovų. Uždarose erdvėse – ne daugiau kaip 100 žiūrovų ir dalyvių, užtikrinamas 2 metrų atstumas tarp žiūrovų“, – rašė S. Skvernelis.

Pasak premjero, jei epidemiologinė situacija neblogės, skaičius planuojama palaipsniui didinti. Preliminariai nuo birželio 15 dienos dalyvių ir žiūrovų skaičius atvirose erdvėse galėtų didėti iki 500, uždarose – iki 150-ies.

Nuo birželio pradžios taip pat gali būti pilnai atveriama siena su Latvija.

„Atsižvelgus į verslo asociacijų prašymą restoranų, kavinių, kitų maitinimo įstaigų, taip pat naktinių klubų veiklą planuojama ilginti iki 23 valandos.

Ir dar kartą dėl kaukių. Viešose vietose, kaip žinia, jų dėvėti nebeprivaloma. Kaip ir valgant bei geriant viešojo maitinimo įstaigose, sportuojant, lankantis baseinuose ar pirtyse.

Tačiau kaukes vis dar reikia dėvėti ten, kur susirenka daug žmonių, kur jie užtrunka ilgesnį laiką, kur neįmanoma užtikrinti saugių atstumų – o tai reiškia padidintą epidemiologinę riziką. Šios vietos – tai turgavietės ir kitos viešos prekybos vietos, vieši renginiai, ekskursijos, viešojo transporto įlaipinimo vietos, taip pat ir pats viešasis transportas“, – rašė premjeras.

Primename, kad galutinius sprendimus dar turės priimti Vyriausybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA