G. Nausėda giria Kauną už paveldo tvarkymą, bet turi ir priekaištų | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda giria Kauną už paveldo tvarkymą, bet turi ir priekaištų

BNS 2020/05/15 18:22
R. Tenio nuotr.

Kaune penktadienį apsilankęs prezidentas Gitanas Nausėda įvardijo miestą kaip gerą pavyzdį dėl skiriamų lėšų paveldo tvarkymui, bet turi priekaištų dėl apleisto Lietuvos pašto pastato, neremontuojamos Mykolo Žilinsko dailės galerijos.

Kaip informavo Prezidentūra, G. Nausėda su meru Visvaldu Matijošaičiu miesto kultūrines ir kitas aktualijas aptarė vaikštinėdami atsinaujinusia Laisvės alėja.

„Šalies vadovas (…) pasidžiaugė, kad Kaunas rodo gerą pavyzdį savo paveldotvarkos programoje kasmet skirdamas beveik milijoną eurų. Kita vertus, stebėjosi, kaip mieste, kuris pretenduoja tapti UNESCO pasaulio paveldo vertybe, toliau griūva Kauno centrinis paštas, o šiemet lietus užliejo jau seniai remonto laukiančią M. Žilinsko galeriją“, – rašoma pranešime.

G. Nausėda taip pat susitiko su Kauno pasirengimo 2022-aisiais tapti Europos kultūros sostine komanda, aptarė šio projekto finansinį užtikrinimą, infrastruktūros trūkumo klausimus ir pažadėjo prisidėti prie tarptautinės projekto sklaidos.

Prezidentas apsilankė M. K. Čiurlionio dailės muziejuje bei kvietė žmones apsilankyti atsivėrusiose kultūros įstaigose, taip pat ragino paremti ne tik biudžetines įstaigas, bet ir nuostolių dėl karantino metu patiriantį nevyriausybinį kultūros sektorių.

Centrinis pašto pastatas Kaune priklauso Lietuvos paštui – anksčiau ši valstybės įmonė buvo nusprendusi parduoti tris centrinius pastatus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, tačiau priešinantis kai kuriems politikams ir paveldosaugininkams, nuspręsta parduoti tik pastatą sostinėje.

Po diskusijų su visuomene, Kauno pastate svarstoma įkurti architektūros muziejų. 1932 metais atidarytas garsaus architekto Felikso Vizbaro projektuotas Kauno centrinis paštas yra vienas svarbiausių tarpukario valstybės reprezentacinių ir modernizmo statinių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA