Italijai siunčiamas humanitarinis Lietuvos krovinys – jau pakeliui | Kas vyksta Kaune

Italijai siunčiamas humanitarinis Lietuvos krovinys – jau pakeliui

URM nuotr.

Balandžio 22 dieną iš Lietuvos į Italiją išvyko kovoje su COVID-19 virusu būtina medicinos įranga ir apsaugos priemonės. Tai – humanitarinė pagalba, kurią Lietuvos Respublikos Vyriausybė balandžio 8 dienos nutarimu skyrė savo artimai partnerei Italijai, atsiliepdama į jos prašymą pagelbėti įveikti koronaviruso sukeltą pandemiją, šalyje nusinešusią ypač daug žmonių aukų.

[galerija kiek=”4″]

„Lietuva su dideliu nerimu ir užuojauta stebi situaciją Italijoje. Mus visus netikėtai ištikusi nelaimė nepaiso nei tautybės, nei religijos, nei žmogaus amžiaus ar socialinio statuso. Todėl lietuviai nusprendė solidarizuotis ir medicinos priemonėmis pagelbėti italams“, – rašoma ministro Lino Linkevičiaus laiške Italijos užsienio reikalų ministrui Luigi di Maio.

Kaip nurodoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, įvairios medicinos priemonės, skirtos kvėpavimo takams, yra įgytos už maždaug 60 tūkst. eurų iš Pabradėje veikiančios UAB „Intersurgical“, kuri kuria, gamina ir platina įvairų medicininių gaminių asortimentą.

Bendrovė turi ne vieną padalinį užsienio šalyse, tarp jų ir Italijoje. Humanitarinį krovinį į Italiją nemokamai gabena viena didžiausių transporto ir logistikos bendrovių Europoje įmonė „Girteka“.

Italija yra viena iš skaudžiausiai nuo COVID-19 viruso nukentėjusių šalių, kurioje užfiksuota per 23 tūkstančiai mirčių. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA