Šalyje rengiami reidai ne tik dėl karantino laikymosi: ugniagesiai pradeda vykdyti žolės gaisrų prevenciją | Kas vyksta Kaune

Šalyje rengiami reidai ne tik dėl karantino laikymosi: ugniagesiai pradeda vykdyti žolės gaisrų prevenciją

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Šiandien, Kovo 31 dieną, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai šalyje pradeda rengti reidus populiariose gyventojų susibūrimo vietose ir garsiakalbiais informuoti juos apie karantino sąlygų laikymąsi bei gaisrų prevenciją atvirose teritorijose.

Kadangi pastaruoju metu šalyje padidėjo žolės gaisrų skaičius, reidų metu bus siekiama atkreipti gyventojų dėmesį į šią problemą ir informuoti juos apie šių gaisrų pavojų, rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime žiniasklaidai.

„Kadangi šalyje paskelbus karantiną dalis gaisrų prevencijos funkcijų yra sustabdytos, valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai patruliuos specialiaisiais lengvaisiais automobiliais ir įspės gyventojus apie žolės deginimo pavojus ir galimas pasekmes, – sakė departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas. – Reidai bus rengiami kiekviename rajone. Tuo pačiu pareigūnai padės kontroliuoti ir karantino sąlygų laikymąsi.“

Per parą Lietuvoje kilo 16 žolės gaisrų

Pirmadienį Lietuvoje kilo 16 žolės gaisrų, išdegė 6,2 hektarų, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Iš 16 kilusių gaisrų 11 kilo pievose, jose išdegė daugiau nei 6 hektarai.

Labiausiai nuo gaisrų nukentėjo Vilniaus apskritis – užfiksuoti trys gaisrai, išdegė trys hektarai pievų. Viename gaisre Utenos apskrityje išdegė 2 ha pievų. Kauno apskrityje trijuose gaisruose išdegė daugiau nei 40 arų pievos.

Kitose savivaldybėse kilo po kelis gaisrus, kuriuose išdegė po kelias dešimtis arų teritorijų.

Šiemet šalyje atvirose teritorijose jau kilo 587 gaisrai, jų metu išdegė 377 ha pievų, ražienų ir miško paklotės. Gyventojams už sausos žolės deginimą gresia baudos nuo 30 iki 300 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA