Kauno rajone kyla didžiulis logistikos centras | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone kyla didžiulis logistikos centras

Organizatorių nuotr.

65 tūkst. kv. m. logistikos centras – tokį projektą Kauno rajone, Martinavos kaime, užsibrėžė įgyvendinti industrinio ir komercinio nekilnojamojo turto projektus vystančios bendrovės „SIRIN Development“ vadovai.

Kaip rašoma pranešime spaudai, antradienį, šalia automagistralės A1, buvo oficialiai pristatytas pirmojo etapo logistikos sandėlis. „SIRIN Development“ direktorius Laurynas Kuzavas pasakojo, kad 24 tūkst. kv. m. patalpose jau įsikūrė pirmieji nuomininkai.

Į pirmojo etapo sandėlius įmonė investavo daugiau kaip 12 mln. eurų, o viso 65 tūkst. kv. m. komplekso vertė sieks 30 milijonų. Bendrovė Martinavos kaime yra įsigijusi 17,5 ha sklypą ir jau pradėjo antrąjį plėtros etapą, kurį ketina užbaigti 2021 m.

Atidaryme dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pastebėjo, kad Kauno rajonas yra ideali vieta logistikos ir transporto verslui, nes čia susikerta svarbiausi keliai.

„Labiausiai džiugina, kad mūsų krašte investuoja lietuviško kapitalo įmonė, grindžianti savo veiklą šiuolaikine vadyba, kurianti naujus verslo standartus ir diktuojanti logistikos madas Europai“, – kalbėjo meras.

„SIRIN Development“ yra įgyvendinusi didelius projektus Klaipėdoje, Vilniuje, Kaune, Rygoje, Sankt Peterburge, Bukarešte. Iš viso „SIRIN Development“ įvairiose vietose valdo daugiau kaip 300 tūkst. kv. m. patalpų.

Įmonė betarpiškai susijusi su logistikos ir transporto kompanija „Girteka Logistics“, turinčia didžiausią Europoje vilkikų parką – jame yra 7 tūkst. vilkikų ir 7 300 puspriekabių.

Didžiąją technikos parko dalį sudaro naujų standartų „Volvo FH“, kompanija taip pat yra įsigijusi naujų „Mercedes Benz Acros“.

„Girteka Logistics“ pagarsėjo ir tuo, kad pirmoji Europoje užsisakė elektrinį „Tesla“ vilkiką ir ketina plėtoti žaliąjį transportą.

2018 m. „Girteka Logistics“ tapo labiausiai augančiu darbdaviu Lietuvoje. Remia „Maisto banką“, socialines akcijas, švietimą, sportą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA