„Microsoft“ atsisako „Windows 7“: nuo dabar sistema gali tapti lengvu programišių taikiniu | Kas vyksta Kaune

„Microsoft“ atsisako „Windows 7“: nuo dabar sistema gali tapti lengvu programišių taikiniu

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo šio antradienio viena iš populiariausių operacinių sistemų „Windows 7“ negaus apsaugos atnaujinimų, kurie užtikrina jos saugumą. „Microsoft“ teigia, kad atsisakius šios operacinės sistemos palaikymo, atsiras daugiau resursų investuoti į naujas technologijas.

Toks žingsnis reiškia, kad „Microsoft“ nustos nuolat tikrinti „Windows 7“ kodą dėl saugos spragų, kuriomis programišiai siekia pasinaudoti savo kėslams pasiekti. Atradus kokį nors trukumą, „Microsoft“ jo netaisys.

„Microsoft“ teigia, kad be atnaujinimų sistema turi didesnę riziką būti užkrėsta virusų. Pabrėžiama, kad laikui bėgant, tapti programišių auka taps vis paprasčiau. Dėl to kompiuterių naudotojai turėtų pereiti į naujesnes operacines sistemas kuo greičiau, teigia įmonė.

Institucijos, kaip Nacionalinis Kibernetinis saugumo centras Jungtinėje Karalystėje, perspėja, kad „Windows 7“ vartotojai turėtų vengti veiklos, kurioje naudojama jautri asmeninė informacija, kaip, pavyzdžiui, internetinės bankininkystė arba elektroninis paštas. Centro specialistai, kaip ir „Microsoft“, skatina vartotojus kuo greičiau atsinaujinti savo kompiuterius į „Windows 10“.

Nepaisant to, kad atsinaujinti Windows versiją yra svarbu ir daugelis sutiktų, kad asmeninių duomenų saugumas yra svarbus, faktorius, kuris gali kiek atbaidyti yra šio proceso kaina: „Windows 10 Home“ licencija gali kainuoti apie 140 eurų.

Žinoma, vartotojai gali pasitelkti „Windows 10 Media Creation Tool“, kas leidžia įsidiegti Windows nemokamai. Tačiau verta pažymėti, kad neaktyvavus operacinės sistemos licencijos, kai kurios funkcijos nebus prieinamos.

Skaičiuojama, kad vienas iš keturių „Microsoft Windows“ vartotojų naudoja būtent „Windows 7“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA