Susituokti norintys kauniečiai nuo šiol pareiškimus nešti privalės kitur | Kas vyksta Kaune

Susituokti norintys kauniečiai nuo šiol pareiškimus nešti privalės kitur

R. Tenio, DELFI nuotr. "Kas vyksta Kaune" montažas

Gal ne visi žino, kad nuo sausio mėnesio Civilinės metrikacijos skyriaus nebeliko Kauno rotušėje – jis perkeltas į miesto savivaldybės patalpas. Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybės administracija, pakeitimus nuspręsta įvesti, jog visuomenei būtų lengviau naudotis teikiamomis paslaugomis. Taip pat dėl Kauno Rotušėje įsikūrusio Kauno miesto muziejaus veiklos, pakeista ir iškilmingų santuokos ceremonijų tvarka.

„Vieno langelio“ principas

Nuo sausio pirmosios Civilinės metrikacijos skyrius perkeltas į savivaldybės patalpas, adresu Laisvės al. 96. Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Agnės Augonės teigimu, toks sprendimas buvo priimtas, siekiant pagerinti, efektyvinti asmenų aptarnavimą, teikti paslaugas „vieno langelio“ principu.

Pasak A. Augonės tvarka priimant žmonės, kurie kreipiasi dėl metrikacijos skyriaus paslaugų, nesikeičia. Žmonės galės kreiptis į Interesantų Priimamąjį, esantį Kauno savivaldybėje.

Paslaugos pasiekiamos internetu

Gyventojų patogumui, visas paslaugas taip pat galima pasiekti ir internetu, prisijungus prie Metrikacijos paslaugų informacinės sistemos (MEPIS).

„Registruoti santuoką, vaiko gimimą, ištuoką, žmogaus mirtį, taupydami savo laiką žmonės kviečiame elektroniniu būdu prisijungus prie elektroninių valdžios vartų“, – A. Augonė įvardija ir kitą paslaugų pasiekimo būdą.

Tokių būdu, net ir esant užsienyje, žmonės gali teikti prašymus, pavyzdžiui, santuokos įregistravimui. Taip sutaupoma daug laiko, kai užpildyti prašymus galima nuotoliniu būdu, vėliau lieka tik atvykti ir patvirtinti prašymus, o netrukus ir sudalyvauti ceremonijoje.

Rotušėje keičiasi ceremonijų laikas

Kauno rotušėje dėl Kauno miesto muziejaus veiklos nuspręsta keisti ir iškilmingų ceremonijų tvarką. A. Augonė teigia, kad dabar „iškilmingos santuokų ceremonijos rotušėje vyksta tik penktadieniais ir šeštadieniais, o ketvirtadieniais santuokos registruojamos rotušėje esančiame kabinete“.

Santuokos ceremonijomis susidomėję žmonės dėl konkrečių dienų užimtumo gali pasidomėti prisijungę prie MEPIS sistemos internetinėje svetainėje.

Civilinės metrikacijos skyriaus atstovai įspėja, jog persikraustymo laikotarpiu galimi laikini sutrikimai, tačiau vėliau darbai turėtų vykti sklandžiai.

Šiemet rotušėje planuojama vykdyti rekonstrukciją, ar po jos Civilinės metrikacijos iškilmingos ceremonijos vyks kitomis dienoms nėra aišku.

Susisiekus su Kauno miesto muziejaus direktoriumi Gabrieliumi Sužiedėliu, jis paaiškino, kad šiuo metu vyksta viešasis konkursas dėl muziejaus ekspozicijų, todėl apie tolimesnius renovacijos terminus žinių nėra.

Jo teigimu, tikslesnė informacija bus žinoma pasibaigus konkursui, tikėtina, jog tai įvyks sausio mėnesio pabaigoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA