Šokiruojantys vaizdai Kauno senamiestyje vertė miestiečius trumpam sustoti | Kas vyksta Kaune

Šokiruojantys vaizdai Kauno senamiestyje vertė miestiečius trumpam sustoti

Kauno policijos nuotr.

Jeigu esate užsienyje, išvykote pagal daug žadantį darbo skelbimą, tačiau dirbate ilgas valandas ir gaunamas atlygis virsta į vis didėjančią skolą. Kauno policijos pareigūnai įspėja, jog tai standartinis prekybos žmonėmis, vergovinio darbo pavyzdys. Tiesa, tai tik vienas iš daugelio žmonių išnaudojimo formos pavyzdys.

Spalio 18 d., minint kovos su prekybos žmonėmis diena, Kauno apskrities policijos pareigūnai, kurie kartu su policijos kapelionu Tomu Karkliu aktyviai dalyvauja ir Šv. Mortos grupėje, kovojant su šia aktualia šių dienų problema, nusprendė iš arti visuomenei parodyti pačias pagrindines prekybos žmonėmis formas.

Kaune, Rotušės aikštėje, Mykolo Romerio universiteto ir Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro atstovai demonstravo keturias prekybos žmonėmis formas: prostitucija, fiktyvi santuoka, vergiškas darbas bei nepilnamečių įtraukimas, vykdyti vagystes.

Kaip skelbiama pranešime, mini scenos buvo demonstruojamos kas valandą po 15 minučių, o tarp vaidinimų vyko diskusijos šiomis aktualiomis temomis.

„Svarbiausia netylėti, kiek įmanoma plačiau skleisti žinią, jog į prekybą žmonėmis patekę asmenys gali sulaukti pagalbos. Tokie atvejai skaudina ne tik į tai papuolusius žmones, bet ir jų artimuosius“, – prevencinės priemonės metu kalbėjo Kauno apskr. VPK Bendruomenės pareigūnai.

Renginyje dalyvavo ne tik Kauno apskrities policijos pareigūnai, bet ir prokuratūros, Caritas bei Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro atstovai, kurie kvietė gyventojus diskutuoti ir dalinsis aktualia informacija.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina kiekvieną netylėti, kreiptis pagalbos ir netoleruoti to, kas vyksta aplink mus, mūsų artimoje aplinkoje. Prireikus pagalbos, visą išsamią informaciją galite rasti www.anti-trafficking.lt, arba visą parą veikiančiu numeriu +370 679 61617, arba kreipiantis skubios pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA