„Kauno grūdų“ gamyklos vietoje planuojamos naujos statybos | Kas vyksta Kaune

„Kauno grūdų“ gamyklos vietoje planuojamos naujos statybos

BNS 2019/09/24 14:10
Asociatyvi / AB „Kauno grūdai“ „Facebook“ puslapio nuotr.

SBA koncerno nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Urban Inventors“ 50 mln. eurų investicijas į sklypus šalia Kauno Nemuno salos turėtų pratęsti „Kauno grūdai“, planuojantys išsikraustyti ir investuoti į teritorijos konversiją, rašo „Verslo žinios“.

Keliems savininkams priklausančioje 10,5 ha ploto teritorijoje būtų galimybė išplėtoti iki 250 tūkst. kv. metrų ploto komercinio ir gyvenamojo NT, nurodoma architektų ir urbanistų atliktoje studijoje, kurią matė „Verslo žinios“.

„Kauno grūdų“ vadovas Tautvydas Barštys „Verslo žinioms“ patvirtino, kad grupė nusprendė iš centrinės Kauno dalies iškelti čia veikiančią gamybą ir sandėliavimą, kur dirba apie 400 žmonių. Tačiau kol kas neaišku, nei kada, nei kur galėtų persikelti veikla.

Urbanistai mato galimybę teritoriją išvystyti 4-5 etapais per maždaug dešimtmetį: pirmiausia būtų pradedama nuo vakarinės dalies, šalia planuojamo koncertų centro, ir užbaigiama „Kauno grūdų“ išsikraustymu bei pastatų konversija.

Kaip rašė „Kas vyksta Kaune“, kai kurių netoli gamyklos gyvenančių aleksotiškių būstus savivaldybė siekia supirkti arba paimti visuomenės reikmėms. šios procedūros pradėtos ketinant rekonstruoti ir platinti čia einančią H. ir O. Minkovskių gatvę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA