D. Adomaitis siautėjo ir oficialioje spaudos konferencijoje, Lietuva pateikė protestą FIBA | Kas vyksta Kaune

D. Adomaitis siautėjo ir oficialioje spaudos konferencijoje, Lietuva pateikė protestą FIBA

delfi.lt 2019/09/07 19:40
Stopkadras

„Nieko tu geriau nesakyk, aš pasakysiu“, – kreipėsi į 18 taškų prancūzams atseikėjusį Joną Valančiūną Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis. „Tai juk mes kartu – toje pačioje valtyje, treneri“, – nepakluso JV, oficialioje FIBA spaudos konferencijoje klausinėjamas apie teisėjavimą.

„Kodėl klausiate manęs? Klauskite FIBA“, – ragino žurnalistus D. Adomaitis ir pradėjo emocingą savo monologą.

„Antros rungtynės iš eilės! Su australais žaidėme regbį, o dabar net neleido prisiliesti. Tai sumautai juokinga! Kam tada jie turi tą VAR sistemą? Nereikia būti protingam, reikia būti sąžiningam – tik sustabdyti rungtynes ir nueiti peržiūrėti epizodą!

Mūsų vaikinai praleidžia visą vasarą be šeimų ir negauna nė vieno dolerio ar euro. Didžiausia pagarba jiems! Bet kažkas negerbia šio žaidimo!“ – delnais trenkęs į stalą nusikeikė D. Adomaitis. Prancūzų strategas Vincentas Collet tuoj po to tikino, kad kontroversiško epizodo nepastebėjo.

Apmaudžiai pasibaigus mūšiui su Prancūzija, kurį po kelių abejotinų teisėjų sprendimų lietuviai pralaimėjo 75:78 ir prarado šansus prasibrauti į pasaulio čempionato ketvirtfinalį, mūsų šalies nacionalinės komandos atstovai pateikė oficialų protestą FIBA organizacijai dėl arbitrų darbo šio susitikimo metu.

Kaip patikslino Lietuvos krepšinio federacijos atstovas Vaidotas Zajarskas, rungtynių komisaras informavo, kad šis skundas bus nagrinėjamas skubos tvarka ir atsakymą delegacija turėtų gauti sekmadienį.

Lietuvių kantrybės taurę perpildė paskutinę minutę ne pagal taisykles kamuolį nuo lanko numušęs Rudy Gobertas, kai baudos metimą metė Jonas Valančiūnas.

Kaip Krepšinis.lt patvirtino neįvardintu likti norėjęs aukščiausios kategorijos arbitras, teisėjų klaida buvo akivaizdi. R. Gobertas numušė kamuolį pažeisdamas taisykles. Toje situacijoje turėjo būti įskaitytas vienas taškas ir rezultatas tapti lygus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA