Kauniečiai nesirūpina miesto aplinka: palieka šiukšles, kur negalima | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nesirūpina miesto aplinka: palieka šiukšles, kur negalima

Skaitytojo nuotr.

Visoje Lietuvoje įrenginėjami nauji požeminiai konteineriai siekiant sumažinti matomų šiukšlių kiekį ir pagerinti miestų aplinką, tačiau žmonės nepaiso valdininkų pastangų sutvarkyti miestus. Kaune, Šilainiuose, prie Baltų prospekto esančių konteinerių moteris paliko stambias šiukšles, kurioms specialiai yra skirtos kitos tokių apliekų priėmimo vietos.

Šeštadienį „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė skaitytojo skundo su vaizdine medžiaga, kurioje matyti, kaip moteris Baltų prospekte, netoli 3 namo palieka stambias atliekas, panašias į išardyto baldo detales. Skaitytojo nuomone tai visiškas absurdas: „Puikus pavyzdys, kaip prie naujųjų konteinerių atsiranda šiukšlynai. Man asmeniškai tai – tragedija. Prie kiekvieno iš šių konteinerių šiukšlynas, atliekos tieisog guli ant kiemo.“

Skaitytojas pasakojo kalbėjęs su moterimi ir paminėjęs, jog tam yra specialūs šiukšlynai. „Mesti baldus yra skirtos specialių, stambių gabaritų aikštelės. Pranešiau moteriškei, jog tokia yra Kuršių gatvėje, tačiau ji nesureagavo ir nieko nepasakė“, – teigė skaitytojas.

Kaip ankščiau jau rašė „Kas vyksta Kaune“ portalas už tokį neatsakingą elgesį yra skiriamos baudos. Perspėjama, kad administracinių nusižengimų kodekso 247 straipsnio 40 dalyje nurodyta, kad atliekų rūšiavimo reikalavimų nevykdymas arba netinkamas vykdymas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 80 eurų. Kodekso 247 straipsnio 1–16 dalių nuostatos numato, kad aplinkos užteršimas atliekomis užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 eurų iki 6000 eurų (priklausomai nuo atliekų pavojingumo, kiekio, teritorijos ypatybių).

Gyventojų į komunalinių atliekų konteinerius metamas žemės gruntą, lapai, šakos, statybos ir griovimo atliekos, skystos atliekos, elektros ir elektroninės įrangos liekanos, gatvių valymo atliekos, kuria papildomas taršos vietas, didina gaisrų pavojų, vandens ir dirvožemio užterštumą, sukelia palankias sąlygas daugintis infekcijoms bei virusų sukėlėjams. Palikimas šalia konteinerių taip pat nėra problemos sprendimas, o iš gyventojų tokio pobūdžio atliekos priimamos nemokamai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA