Į biblioteką – ne tik knygų, bet ir filmų bei muzikos (foto) | Kas vyksta Kaune

Į biblioteką – ne tik knygų, bet ir filmų bei muzikos (foto)

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Iš bibliotekos galima grįžti nešinam ne tik knygų krūvele, tačiau ir filmu vakarui ar viniline plokštele muzikos gurmanams. Kaip teigiama pranešime spaudai, tokia galimybe pasinaudoti kviečia Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, kurioje galima rinktis iš daugiau nei 700 filmų DVD ir daugiau nei 1800 plokštelių.

Šia paslauga pasinaudoti galima Senamiestyje, A. Mapu g. 18, įsikūrusiame Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje. Kaip ir skolinantis knygas, reikia būti registruotu bibliotekos skaitytoju, o filmų ir plokštelių sąrašą galima rasti atliekant paiešką elektroniniame kataloge.

Bibliotekos kino fondą sudaro virš 700 DVD, jis kasmet naujai pasipildo dar beveik visu šimtu populiariausių filmų, – tai Holivudo ir Europos kūrėjų filmai, animacija, biografiniai, dokumentiniai filmai, rusų ir lietuvių kino klasika. Į namus galima pasiskolinti iki 5 kino filmų, jie išduodami 1 mėnesio laikotarpiui.

Vinilinių plokštelių fondą sudaro daugiau 1800 plokštelių. Daugiausia tai klasikinės muzikos, džiazo, senosios lietuviškos estrados, rusiškos ir kitų šalių pop muzikos įrašai. Vinilinių plokštelių fondas taip pat kasmet papildomas. Muzikos įrašų galima klausytis ir bibliotekoje – tam įkurta jauki erdvė, yra patefonas, kokybiška garso kolonėlė ir ausinės. Į namus galima pasiskolinti iki 3 vinilinių plokštelių, jos skolinamos 2 savaičių laikotarpiui.

Skaitytojai taip pat kviečiami skolintis ir žymių Lietuvos ir užsienio autorių kompaktinius diskus, skirtus vaikams ir suaugusiems, tai – dainos, pasakos, eilėraščiai, klasikinė ir šiuolaikinė muzika.

Norintys į namus pasiskolinti filmą, vinilinę plokštelę ar tiesiog pasiklausyti muzikos, kviečiami atvykti į Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyrių, A. Mapu g. 18. Daugiau informacijos galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA