Lietuvos gimtadienis Raudondvario dvare bus švenčiamas keturiose epochose | Kas vyksta Kaune

Lietuvos gimtadienis Raudondvario dvare bus švenčiamas keturiose epochose

„Raudondvario dvaro“ nuotr.

Kauno rajono savivaldybė rengia ypatingą Valstybės gimtadienio šventę „Lietuva Raudondvario dvare“. Liepos 6-osios vidudienį visus, susirinkusius Raudondvario pilies dvaro parke, patrankos šūvis pakvies į kelionę per epochas – nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Abiejų Tautų Respublikos iki tarpukario ir dabarties.

Interaktyvus LDK karių ginkluotės ir šarvuotės pristatymas. Viduramžių muzika, barokiniai šokiai ir raitų bajorų turnyras. Šaltųjų LDK ginklų valdymo rungtys ir sakalininko pasirodymas. Tai – Valstybės gimtadienio šventėje atgysiantys Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Abiejų Tautų Respublikos laikai, kaip kalaviją grūdinę mūsų valstybės charakterį.

Operos solisto Egidijaus Bavikino atliekami tarpukario šlageriai ir kabareto šokėjai padės nukakti į smetoniškąją Lietuvą, kuri Raudondvario dvaro parke demonstruos ir kariuomenę, ir tų laikų automobilius.

Valstybės gimtadienio šventę „Lietuva Raudondvario dvare“ / „Raudondvario dvaro“ nuotr.

Dabartis šventės „Lietuva Raudondvario dvare“ dalyvius pasitiks NATO ir Lietuvos karių programa, Jaunojo talento konkursu, moderniais šokiais, gatvės šokėjų ir akrobatų pasirodymais.

Visos keturios epochos susirinkusiesiems Raudondvario dvare švęsti Valstybės gimtadienį pristatys savo skonius. Kulinarinės kelionės, kurių dalyviais ir, žinoma, degustuotojais bus kviečiami tapti ir maži, ir dideli, vilios senoviniais valgiais, padėdavusiais atgauti jėgas mūsų protėviams, smetoniškų cukrainių desertais ir „nuodėmingu“ šių dienų maistu. „Maitinimo įstaigos ruošiasi labai atsakingai ir entuziastingai – nuo produktų, receptų ir indų iki to laikmečio drabužių“, – šypsodamasi pasakojo šventės organizatorė ir koordinatorė, VšĮ „Raudondvario dvaras“ direktorė Snieguolė Navickienė.

Valstybės dienos šventėje Raudondvario dvare laukia ne tik daugybė ekspozicijų ir edukacijų, bet ir tokių pramogų, kaip Kauno rajono seniūnijų protų mūšis, Virginijaus Savukyno ir Vladimiro Laučiaus moderuojama intelektualių pokalbių valandėlė „Lietuvos istorijos iššūkiai“.

Puikią nuotaiką užtikrins ir renginio režisierius bei vedėjas Ramūnas Šimukauskas.

Didžiojoje šventės scenoje bus galima stebėti tarptautines floristikos meistrų dirbtuves ir galiausiai, kai augalai virs meno kūriniais, – floristų darbų pristatymą. Iš įvairių pasaulio šalių savo kolegas į Raudondvarį sukvietė žinoma floristė ir televizijos laidų vedėja Kristina Rimienė.

Valstybės gimtadienio šventę „Lietuva Raudondvario dvare“ / „Raudondvario dvaro“ nuotr.

Įspūdingą pasirodymą žada ir Airijos dūdmaišininkų ansamblis, kurio repertuare garbingą vietą užima Lietuvos himnas.

18 val. pagrindinėje Valstybės gimtadienio scenoje Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas iškiliems kraštiečiams teiks Garbės ženklus. Po iškilmingos ceremonijos dvaro parke karaliaus muzika.

Koncerte, kurį ves Egidijus Stancikas, o gros Vytauto Lukočiaus diriguojamas orkestras, pasirodys Rafailas Karpis, Jurga Šeduikytė, Povilas Meškėla, Jokūbas Bareikis, Bjelle, Tadas Juodsnukis, Monika Linkytė, „Original Copy“, Girmantė, „Lemon Joy“ ir kiti atlikėjai. Jie džiugins publiką visų mėgstamomis dainomis ir baladėmis, kurias, neabejoja šventės organizatoriai, publika norės dainuoti kartu.

Masiškiausiai, be abejo, 21 val. bus giedama Tautiška giesmė – šventės Raudondvario dvare dalyvių gimtadienio dovana Lietuvai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA