Susikirto verslininkų ir gyventojų keliai: kovoja dėl „Šilo“ parduotuvės | Kas vyksta Kaune

Susikirto verslininkų ir gyventojų keliai: kovoja dėl „Šilo“ parduotuvės

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Netoli Kauno apsigyvenę gyventojai sulaukė žinios – kaimynystėje iškils prekybos centras „Šilas“. Tiesa, noreikiškių ši mintis nesužavėjo – nutarė kovoti už savo gerovę.

[galerija kiek=”4″]

„Teisės aktai numato ne viską ir ne visada padeda rasti geriausią sprendimą. Žymiai geriau, kai kaimynai pasveria visas aplinkybes ir kartu mėgina ieškoti kompromisų“, – susitikime su Noreikiškių Šiltnamių gatvės gyventojais kalbėjo Kauno rajono mero pavaduotojas Antanas Nesteckis, rašoma pranešime spaudai.

Ilgą laiką privačių namų kvartalo gyventojai jautėsi palyginti saugūs, jų rimtį trikdė tik netoliese veikianti medžio apdirbimo įmonė „Fornestas“.

Šiemet paaiškėjo, kad šalia esančiame laisvame sklype Šiltnamių g. 19 ketina įsikurti dar vienas verslo objektas – „Šilo“ prekybos centras, kurį sumanė pastatyti nekilnojamo turto vystymo ir valdymo UAB „Egilis“.

Iš pradžių tarp abiejų stovyklų tvyrojo įtampa. „Automobilių aikštelė, pirkėjų ir krovininio transporto srautai – šie faktoriai sumažins mūsų nekilnojamo turto kainą“, – guodėsi noreikiškiai, tvirtindami, kad „Šilas“ yra ne ta parduotuvė, į kurią jie eis apsipirkti.

Deryboms abi pusės pasitelkė teisininkus. Svarstant projektą, verslininkai pasiūlė rytinėje sklypo dalyje pasodinti 13-ka medžių, tačiau gyventojai įsitikinę, kad jie situacijos nepagerins.

Vietoj to buvo pasiūlyta per visą rytinę sklypo dalį pastatyti nepermatomą, ne mažesnę kaip trijų metrų aukščio sienelę. Su šiuo siūlymu verslininkai sutiko, jie taip pat pažadėjo patraukti nuo gyventojų sklypų būsimą automobilių stovėjimo aikštelę.

Daug diskutuota ir dėl parduotuvės darbo laiko, pėsčiųjų perėjos, šviečiančios reklamos. Ne visur pavyko susitarti, todėl arčiausiai būsimo prekybos centro įsikūrę gyventojai suskubo investuoti į naujas žaliuzes.

Kauno rajono savivaldybės vyriausioji architektė Jurgita Kalvinskaitė informavo, kad su Lietuvos automobilių kelių direkcija tariamasi dėl pėsčiųjų perėjos Šiltnamių gatvėje įrengimo. „Techninės sąlygos jau gautos, lieka tik parengti projektą ir įrengti perėją“, – tvirtino architektė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA