Savaitgalį kauniečiai galės išbandyti virtualius skrydžius | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį kauniečiai galės išbandyti virtualius skrydžius

Lietuvos aviacijos muziejaus soc. tinklų nuotr.

Šių metų gegužės 18 dieną Lietuvos aviacijos muziejus lankytojams duris atvers 19 valandą – kauniečiai ir miesto svečiai turės progą nemokamai aplankyti ekspozicijas.

Lietuvos aviacijos muziejus lankytojams parengė specialią programą: ANBO II ir eskadrilės pasitikimą, ekskursiją, saulėlydį, fotografijų projekciją, koncertą ir skydžius imitatoriais.

19:00 valandą vyks pasisveikinimas su lankytojais, o vėliau laukia tikros ANBO eskadrilės su ANBO II orlaivio replikos pasitikimas Kaune, Lietuvos aviacijos muziejuje. Organizatoriai pastebi, kad jei dėl blogų oro sąlygos atvykimas būtų apsunkintas, ANBO lėktuvas gali ir neatvykti.

Renginyje dalyvaus „ANBO eskadrilės“ nariai: Arvydas Šabrinskas, Rolandas Kalinauskas, Valdas Černius.

Žymusis Antano Gustaičio suprojektuotas orlaivis ANBO II buvo atkurtas remiantis Lietuvos aviacijos muziejaus ekspertų konsultacijomis ir dokumentais, o keli laimingieji renginio lankytojai gaus asmeninius kvietimus nusifotografuoti ANBO II piloto kabinoje.

19:30 val. lankytojų laukia Lietuvos karo aviacijos šimtmečiui skirta ekskursija po Kauno aerodromą „Grįžimas prie Lietuvos aviacijos ištakų“. Ekskursiją ves aviacijos istorikas Eugenijus Raubickas.

20:21 val. dalyviai stebės saulėlydį su vaizdu į ANBO II ir kitus orlaivius, o 21:00 val. prasidės koncertas „Stygos ir sparnai“, kuriame koncertuos muzikinė grupė „Sunny“, kanklėmis atliekanti įvairių žanrų muziką, nuo baroko iki pop roko.

Pusę 9 vakaro vyks naujojo LAM vadovo Mindaugo Kavaliausko prisistatymas bei jo kūrybinių fotografijų projekto „travel’AIR“ ir „A-spot“ projekcijos ekrane.

22 val. vakaro laukia muzikinė programa – gupės „Sunny“ koncerto „Stygos ir sparnai“ II-oji dalis.

Viso vakaro metu lankytojų laukia muziejaus ekspozicijos lankymas, fotosesijos, kava bei skrydžiai imitatoriais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA