„Gintarinė pora 2019“: „Žalgirio“ areną užplūdo geriausi pasaulio šokėjai | Kas vyksta Kaune

„Gintarinė pora 2019“: „Žalgirio“ areną užplūdo geriausi pasaulio šokėjai

Organizatorių nuotr.

Šeštadienio rytą Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidėjo tradicinės tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora 2019“. Šių metų varžybos – jubiliejinės. Geriausi Lietuvos ir pasaulio šokėjai į Kauną susirinko jau 55-ąjį kartą.

[galerija kiek=”20″]

Abi šio savaitgalio dienas šokėjai varžysis dėl Pasaulio sportinių šokių federacijos reitingo taškų, o sekmadienio vakarą žiūrovų laukia įspūdinga parodomoji programa, skirta Motinos dienai ir varžybų jubiliejui paminėti. Čia šoks Europos ir pasaulio čempionai, savo dainas atliks Ovidijus Vyšniauskas.

Šeštadienio rytą varžybas pradėjo patys mažiausieji – vaikų – grupių šokėjai, taip pat jaunučiai bei jauniai. Jaunimo, t.y. 16 -18 metų amžiaus sportininkai, jau varžėsi dėl pasaulio reitingo taškų, šokdami standartinius šokius. Čia viso startavo 8 valstybių atstovai.

Po pietų – dienos dalyje – jaunimo šokėjai prisijungė prie suaugusiųjų amžiaus grupės sportininkų. Susirinkusieji galėjo išvysti beveik visas geriausias Lietuvos poras.

Pertraukų metu renginio lankytojai ir dalyviai buvo kviečiami pasižiūrėti vieno iš varžybų organizatorių, Kauno miesto garbės piliečio Česlovo Norvaišos šaržų parodos.

Vienose didžiausių sportinių šokių varžybų ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse teisėjauja kvalifikuoti teisėjai iš 14 valstybių: Vokietijos, Rusijos, Olandijos, Italijos, Ukrainos, Baltarusijos, Lenkijos, Anglijos, Latvijos, Vengrijos, Estijos, Moldovos ir Lietuvos.

Kauno „Žalgirio“ areną užplūdo ir suaugusiųjų grupės šokėjai, kurie šeštadienį šoko standartinius šokius. Iš viso ant arenos parketo sukosi daugiau nei 100 sportininkų iš 16 valstybių.

Dienos dalyje suaugusieji šoko atrankiniuose turuose, o šios grupės ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalai įvyko šeštadienį vakare.

Kaip minėjo viena iš renginio organizatorių p. Jūratė Norvaišienė, šiais metais itin gausų porų iš mums egzotiškų valstybių: Kinijos, Japonijos, Pietų Korėjos, Filipinų, Hong Kongo ir San Marino.

Šeštadienio vakarą „Gintarinėje poroje“ aiškėjo standartinių šokių finalų dalyviai. Džiugina, kad visuose finaluose šoks bent viena lietuvių šokėjų pora. Nugalėtojas paaiškės vėlai vakare, apie 22 val.

Interviu su jais bus iškart publikuojamas „Amber Couple“ paskyroje „YouTube“.

Varžybų organizatoriai džiaugiasi, kad ir miesto bei valstybės valdžia palaiko šią šokių sporto iniciatyvą: atidarymo kalbą sakė Kauno vicemeras Andrius Palionis, o varžybų globėjas – Lietuvos respublikos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Daug politikos, verslo ir kultūros atstovų laukiama rytojaus parodomojoje programoje, kuri skiriama Motinos dienai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA