Kauno pareigūnų patikrintoje degalinėje – slaptas alkoholio versliukas | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnų patikrintoje degalinėje – slaptas alkoholio versliukas

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, vykdydami reidus dėl neteisėtai vykdomos prekybos alkoholiniais gėrimais, tikrino Kėdainių rajone veikiančias degalines. Viena iš jų nepasimokė – jau antrą kartą toje pačioje įmonėje nustatyti tie patys pažeidimai.

Kaip skelbiama Kauno apskrities VPK pranešime, balandžio 18 d. atlikus patikrinimus vienos bendrovės veiklos vykdymo vietose, esančiose Kėdainių rajone, nustatyta, jog ši neturi licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, tačiau vis tiek tai daro. Pareigūnai rado nespėtus parduoti 5 butelius alkoholinių gėrimų.

Dar praėjusiais metais, spalio 28 d., atlikus patikrinimą toje pačioje įmonėje, buvo nustatyta, jog ši bendrovė neturi licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais. Iš viso tuomet buvo rasta ir paimta 31,5 l brendžio, 30 l degtinės, 4 l alaus ir 4,9 l spirituoto alkoholinio gėrimo, nustatyta tvarka nepaženklinto banderolėmis. Patikrinimų metu taip pat nustatyti kasos operacijų tvarkos pažeidimai.

Bendrovė vedė ir šešėlinę apskaitą / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities VPK tuomet buvo pradėta administracinių nusižengimų teisena, bendrovei surašyti administracinių nusižengimų protokolai pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 209 str. ir 162 str. dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką ir dėl kasos aparatų eksploatavimo ar kasos operacijų tvarkos pažeidimo.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, bei asmenis, užsiimančius neteisėta veikla, pranešti galima telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA