R. Karbauskis po rinkimų Kaune mato „valstiečių“ koaliciją su „Vieningu Kaunu“ | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis po rinkimų Kaune mato „valstiečių“ koaliciją su „Vieningu Kaunu“

BNS 2018/12/21 14:41
R. Tenio nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako po savivaldos rinkimų Kaune matantis jo partijos ir dabartinių valdančiųjų „Vieningo Kauno“ koaliciją.

„Analizuodamas situaciją, kuri matyti iš apklausų, galiu pasakyti, kad kita miesto taryba gali būti kitokia: į ją turėtų patekti trys sąrašai: „Vieningo Kauno“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų ir konservatorių“, – penktadienį per spaudos konferenciją Kaune sakė R. Karbauskis.

Į merus „valstiečiai“ Kaune savo kandidato nekelia, palaikys dabartinį miesto merą Visvaldą Matijošaitį, siekiantį antros kadencijos. „Mes ateiname ne keisti Kauno miesto savivaldybės politikos, o integruotis į bendrą tikslą. Mūsų požiūryje kritikos tam, kas vyksta Kauno mieste, tikrai neišgirsite“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, nors LVŽS ir „Vieningo Kauno“ tikslai iš esmės nesiskiria, dalyvaudamos dviem sąrašais šios dvi politinės jėgos gali pasiekti geresnių rezultatų ir turėti daugiau narių taryboje nei tuo atveju, jei į Kauno tarybą keltų vieną sąrašą.

Kauno meras V. Matijošaitis taip pat minimas tarp galimų kandidatų į prezidentus. R. Karbauskis sako tokio klausimo nesvarstęs. „Tokio klausimo mes nenagrinėjome. Įsivaizduoju, kad V. Matijošaitis galėtų būti puikiu Vyriausybės vadovu tam tikrose aplinkybėmis“, – sakė jis.

Vėliau R. Karbauskis pridūrė, jog neprognozuotų, kad V. Matijošaitis galėtų tapti „valstiečių“ kandidatu į prezidentus.

Šiuo metu Kauno taryboje „valstiečių“ atstovų nėra. Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA