Gerumo antplūdis: per tris valandas išdalinta 90 litrų sriubos | Kas vyksta Kaune

Gerumo antplūdis: per tris valandas išdalinta 90 litrų sriubos

Organizatorių nuotr.

Prasidėjus gruodžiui žiemišką atmosferą papildo stebuklingas advento laikotarpis. Kauno kolegija į jį kasmet žengia su gerumo iniciatyvomis ir šiemet prie vienos iš daugelio kvietė prisijungti ir Kauno bendruomenę – pirmąjį gruodžio sekmadienį paragavus sriubos ir sušildžius ja kūną, paaukoti maisto stokojantiems mūsų visuomenės nariams.

Jau tradicija tapęs Kauno kolegijos inicijuojamas renginys „Studentiška lėkštė šilumos“ šiemet įvyko gruodžio 9 dieną, minint Šv. Mikalojaus dienos šventę. Kauno kolegijos Maisto technologijos katedros studentai ir dėstytojai bei kiti bendruomenės nariai kartu su labdaros ir paramos fondu „Maisto bankas“ Rotušės aikštėje kvietė miesto gyventojus ir svečius vaišintis studentų gaminta sriuba ir aukoti. Iš viso išdalinta 90 litrų sriubos, o gerais darbais sušildytos širdys paaukojo daugiau nei pusę tūkstančio eurų.

Prie studentų dalijamos sriubos būriavosi jaunuoliai, šeimos ir senjorai. Gerą atmosferą palaikė ne tik žmonių šypsenos, vienas kito paskatinimai prisidėti prie iniciatyvos, aukos, bet ir jungtinio Kauno kolegijos ir Juozo Gruodžio konservatorijos ansamblio solistų atliekami muzikiniai kūriniai. Labdaros organizatorius nustebino aktyvus miestiečių įsitraukimas: sriuba buvo išpilstyta per tris valandas, o geranoriškai nusiteikę kauniečiai ir toliau aukojo pinigus. Įsitraukusių į akciją dėmesys rodo lietuvių sąmoningumą ir skatina nesustoti stengtis kurstyti gerumą, savitarpio supratimą, ištiesti pagalbos ranką.

Kauno kolegijos studentai savanoriauja ne pirmus metus ir tai daro noriai. Aktyvi savanorystė studentams tampa būdu ne tik parodyti ugdomą socialinį atsakingumą, bet ir būti pavyzdžiu kitiems jaunuoliams. Akcijos „Studentiška lėkštė šilumos“ organizatoriai ir savanoriai gerumo iniciatyva siekė atkreipti visuomenės dėmesį į bado, skurdo problemas, liečiančias Lietuvos gyventojus. Remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje skurdo rizikos lygis yra didžiausias Baltijos šalyse – žemiau skurdo ribos gyvena 23 proc. lietuvių. Daugiausia vargstančių yra tarp senjorų, su skurdo problemomis susiduria ir vieniši tėvai, daugiavaikės šeimos. Aukojant vargstantiems galima bent šiek tiek prisidėti prie geresnės ir oresnės žmonių kasdienybės.

Savanoriškos iniciatyvos Lietuvoje dar tik skinasi kelią, nors ir yra laikomos gerbtina, visuomenei pridėtinę vertę kuriančia veikla. Užsienyje savanorystė yra tapusi įprasta žmonių rutinos dalimi, o į savanoriškas veiklas Lietuvoje įsitraukiama retokai ir su pertrūkiais, kaip tęstinę veiklą plėtoja nedaugelis. Kauno kolegijos direktorius Paulius Baltrušaitis džiaugiasi, kad kolegijoje vykstantys renginiai ir iniciatyvos rodo bendruomenėje įsitvirtinusį socialinį atsakingumą, matomas vis didesnis ir darbuotojų, ir studentų įsitraukimas, suvokiama neatlygintinos veiklos nauda ir vertė tiek žmonėms, tiek valstybei.

„Atsakomybė ir bendruomeniškumas, kaip vienos iš Kauno kolegijos vertybių, puoselėjamos ir ugdomos nuolat. Per praktines veiklas siekiame būti realiu sektinu pavyzdžiu vienas kitam. Kolegijos tikslas yra išugdyti ne tik išsilavinusį, bet ir socialiai atsakingą jaunimą. Ateityje planuojama dar labiau skatinti savanoriauti ir darbuotojus“, – apie savanorystės plėtojimo idėją pasakoja P. Baltrušaitis ir priduria, kad aukštoji mokykla yra puiki terpė skatinti ir plėtoti savanoriškas veiklas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA