„Žalgirio“ arena bus rekonstruojama: šalia iškils baseinas ir SPA centras | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ arena bus rekonstruojama: šalia iškils baseinas ir SPA centras

Kaunas.lt nuotr.

Nacionalinio mokslo ir inovacijų centro „Mokslo sala“ statybos ir plataus užmojo aplinkos sutvarkymas – dar ne visos permainos, kurios laukia Nemuno salos. Kaip pranešė „Init“, yra rimtų planų prie „Žalgirio“ arenos statyti baseiną su SPA zona. Formaliai tai būtų laikoma arenos rekonstrukcija, kuri atsieitų iki 12 mln. eurų.

Projekto užsakovas, teigiama „Init“ reportaže – „Žalgirio“ arenos operatorė, bendrovė „Kauno arena“, o jį parengė E. Miliūno architektūros studija, projektavusi ir pačią areną. Naują baseiną finansuotų miesto savivaldybė.

„Kauno arena“ ir Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius: „Daryta apklausa, kad mieste trūksta baseinų, tad gimė mintis saloje statyti 50 m ilgio baseiną. Kad jis būtų ekonomiškai naudingas tiek miestui, tiek operatoriui, šalia būtų ir SPA zona, galbūt, sveikatingumo centras, reabilitacijos klinika“, – žurnalistams sakė „Kauno arenos“ ir Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Kompleksas, „Init“ aiškino P. Motiejūnas, būtų „prilipdomas“ prie arenos, dėl to tai vadinama „Žalgirio“ arenos rekonstrukcija. Objektas turėtų bendrą požeminį patekimą šalia Nemuno, kuris nuo Karaliaus Mindaugo prospekto pusės būtų nematomas.

Anot Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko, baseinas galėtų būti naudojamas ir kaip apšilimo baseinas, jeigu „Kauno arena“ sugalvotų surengti Europos plaukimo čempionatą.

„Init“ žiniomis, objektas užimtų apie 9 tūkst. kv. m, o jo statybos galėtų prasidėti 2020 m. Architektų tarybai šiuo metu pateikti projektiniai pasiūlymai – ar bus pritarta šiam projektui, paaiškės kitos savaitės pradžioje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA