Privilegija gabiausiems Kauno mokiniams – dirbs su universitetų dėstytojais | Kas vyksta Kaune

Privilegija gabiausiems Kauno mokiniams – dirbs su universitetų dėstytojais

Organizatorių nuotr.

Daugiau kaip 250 ypač gerai besimokančių Kauno moksleivių greta įprastų pamokų papildomai lankys specialiai jiems parengtus užsiėmimus aukštosiose mokyklose. Kaune jau antrus metus startavo Tarpdisciplininio itin gabių mokinių ugdymo programa, įgyvendinama bendradarbiaujant su visais mieste veikiančiais universitetais ir jų filialais.

[galerija kiek=”4″]

Unikalus projektas sudaro galimybę itin gabiems Kauno mokiniams įvairiapusiškai tobulėti ir dar geriau pažinti save, atrasti naujų gebėjimų bei patirčių. Pernai Kaune pirmą kartą visoje šalyje įgyvendinta programa aprėpia gana platų skirtingų sričių spektrą – asmenybės ugdymą, matematiką ir gamtos mokslus, socialinius ir humanitarinius mokslus, menus bei sporto mokslus.

Analogų neturinti ugdymo programa leidžia mokiniams greta įprastų pamokų ištisus metus tobulinti savo žinias ir gebėjimus universitetų auditorijose, bendraujant su iškiliais mokslininkais, dėstytojais. Tuo pačiu vaikams tai yra unikali galimybė iš arčiau pažinti aukštąjį mokslą ir bent trumpam pasijusti studentais.

„Esate labai drąsūs vaikai. Lygiai tokie patys ir jūsų tėvai. Per vienerius metus pabaigti dvejus mokslo metus – solidus iššūkis. Tegul jūsų požiūris į asmeninį tobulėjimą ir tas ambicingas nusiteikimas įkvepia greta esančius bendramokslius, nes išties esate pavyzdys daugeliui“, – mokslo metų pradžios renginyje programos dalyviams linkėjo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė.

Šiemet auklėtinių gretos bus dukart gausesnės nei pernai – iš viso 270 vaikų, mat pernai lankiusieji paskaitas tokias neformalias studijas tęs ir toliau, o prie jų prisijungs nauji 3, 6 ir 10 klasių moksleiviai. Programą koordinuoja KTU ir LSMU, tačiau ją įgyvendinant miestas bendradarbiauja su visomis Kaune veikiančiomis aukštosiomis mokykloms bei jų filialais.

„Žmogiškųjų šalies išteklių svarba jos ekonominiam, kultūriniam, visuomeniniam vystymuisi nekelia abejonių, o itin gabūs vaikai – šių išteklių potencialas. Taigi investicija į tokius vaikus ir apskritai į vaikus, jų išsilavinimą yra investicija į ateitį. Kauno miesto lyderystė šioje srityje atneš naudos ne tik mūsų miesto vystymuisi, bet ir padės Lietuvai įsitvirtinti tarp šalių, kurios pačios investuoja į savo intelektinį potencialą ir gauna iš to visokeriopą naudą, o ne tik yra intelektinio potencialo donorės“, – kalbėjo KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto dekanė doc. Bronė Narkevičienė.

Po pernykščio debiuto tokia Kauno iniciatyva sulaukė daugybės palankių vertinimų iš mokinių ir jų tėvų. Pagrindinis kriterijus dalyvauti Kauno miesto inicijuotoje gabių mokinių ugdymo programoje – itin aukštas bendrasis intelekto koeficientas, nustatytas naudojant pasaulyje pripažintas matavimo metodikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA