Č. Radzinausko tiltu automobiliai vėl lekia su vėjeliu | Kas vyksta Kaune

Č. Radzinausko tiltu automobiliai vėl lekia su vėjeliu

R. Tenio nuotr.

Nuo Akademijos važiuojantys automobiliai Česlovo Radzinausko tiltu vėl važiuoja kaip įprasta, spūsčių čia kaip nebuvę. Kauniečiai dalijasi, kad belaukiant Kaune popiežiaus Pranciškaus vėl atidarytos abi eismo juostos – tiesa, atokvėpis bus neilgas.

Dar savaitės pradžioje „Kas vyksta Kaune“ publikuotame straipsnyje Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus patarėjas Saulius Jansonas patikino, kad popiežiaus vizito dieną, kai Kaune laukiama didelio transporto srauto, naujai suremontuota juosta bus atidaryta, o senoji nebus uždaroma, kad eismas galėtų vykti abiem kryptimis.

Tiesa, palengvėjimo kauniečiai sulaukė gera savaite anksčiau – socialiniuose tinkluose jie teigė, kad trečiadienio vakarą buvo asfaltuojama antra eismo juosta, o ketvirtadienio rytą darbininkai jau ardė užtvaras ir nukreipiančias gaireles. Šiuo metu srautas A5 keliu nuo Akademijos juda be jokių trikdžių.

Be to, kaip diskutuota antradienį vykusiame Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdyje, rugsėjo 22-23 d., kai atvyks popiežius, planuojama pralaidumą tiltu dar padidinti sukantiems dešinėn į Užnemunės gatvę atidarant trečią juostą.

[susije_video kurie=””]

S. Jansonas anksčiau „Kas vyksta Kaune“ minėjo, kad nuo rugsėjo 24 d. darbai ant Č. Radzinausko tilto bus atnaujinami ir tęsiami kitoje eismo juostoje. Čia tvarkomos tilto deformacinės siūlės – remonto metu išpjaunamos gilios ertmės, kuriose yra keičiami statinio konstrukcijos elementai. Darbai turėtų būti baigti spalio pirmoje pusėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA