Mažieji turi galimybė pasimokyti išskirtinėje „Saugaus eismo mokyklėlėje“ | Kas vyksta Kaune

Mažieji turi galimybė pasimokyti išskirtinėje „Saugaus eismo mokyklėlėje“

Organizatorių nuotr.

Visą šią savaitę iki pat sekmadienio Kauno apskrities pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno prekybos ir pramogų centru „Akropolis“, kviečia moksleivius į „Saugaus eismo mokyklėlę“.

[galerija kiek=”4″]

Kas yra atšvaitas? Kaip ir kodėl jį dėvėti? Kodėl reikia eiti per pėsčiųjų perėją? Apie visa tai ir dar daugiau noriai papasakoja, o už įsisavintas naujas žinias vaikams dar ir pažymėjimą įteikia Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai.

„Privalome padėti net patiems mažiausiems įsisąmoninti pagrindines saugaus elgesio gatvėje taisykles, jog kelyje nei vienas eismo dalyvis, ypač vaikai, nebūtų sužaloti. Tai, jog kelyje reikia elgtis itin atsakingai ir atsargiai supranta visi suaugę, tačiau to mokyti reikia mažuosius eismo dalyvius. Kantriai pasakokime moksleiviams, kaip teisingai pereiti gatvę, kaip elgtis kelyje ir patys savo elgesiu būkime jiems pavyzdžiu. Vaikai, kitaip nei daugelis suaugusių asmenų, dažnai informaciją pasisavina žymiai greičiau ir geriau“, – tėvams primena Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Visiems mažiesiems eismo dalyviams suteikiama galimybė išgirsti ir per žaidimus išmokti pagrindines Kelių eismo taisykles, pritaikyti jas saugaus eismo klasėje, vairuojant automobiliukus, praleidžiant pėsčiuosius per stilizuotą pėsčiųjų perėją. Saugaus eismo pamokose vaikai mokomi, kaip taisyklingai pereiti gatvę tiek reguliuojamoje, tiek ir nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje.

Pamokų sulaukia ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai. Primenama, jog visuomet važiuojant automobilyje reikia segėti saugos diržus, nesinaudoti mobiliuoju telefonu vairuojant, vaikus vežti jiems skirtoje specialioje kėdutėje.

„Vaikai – mūsų ateitis. Jei juos išmokysime teisingai elgtis kelyje dabar, ne tik jie patys taps saugesni, bet ir ateityje mūsų šalies keliuose ženkliai sumažės eismo įvykių, kurių metu sužeidžiami gyventojai. Žinodami svarbiausias Kelių eismo taisykles mes visi kartu galime saugiai keliauti iš namų į mokyklas ir darželius, nebijoti dėl savo ir vaikų saugumo“,- teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė.

Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnės visų mažųjų laukia kiekvieną dieną nuo 14 iki 18 val. prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Paskutinė „Saugaus eismo mokyklėlės“ pamoka vyks sekmadienį, rugsėjo 9 d., todėl visus kviečiame nepraleisti progos ir kartu su mažaisiais bei policijos pareigūnėmis ne tik linksmai, bet ir naudingai praleisti laiką.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA