Į Kauną sugrįžta socialinių inovacijų hakatonas: laukiami visų sričių atstovai | Kas vyksta Kaune

Į Kauną sugrįžta socialinių inovacijų hakatonas: laukiami visų sričių atstovai

Ieva Tilindytė 2018/04/09 19:31
Organizatorių nuotr.

Gegužės 4-6 dienomis vyksiančiame socialinių inovacijų hakatone ChangeMakers‘ON 2018 pajėgas telks, dalyvius konsultuos ir link tvarių socialinio verslo modelių palydės per 50 įvairių sričių profesionalių ekspertų, verslo praktikų, investuotojų bei specialistų. Dalyvių registracija vyksta iki balandžio 23 dienos.

Tai puikus šansas inovacijas kuriantiems bei apie nuosavą verslą galvojantiems išbandyti save, gauti profesionalų įžvalgas ir visokeriopą pagalbą, taip pat užmegzti naudingų kontaktų, susirasti partnerius, komandos narius, su kuriais drauge savo idėją transformuosite į poveikį kuriantį verslą.

Programoje laukiami visų sričių atstovai

„Technologinės inovacijos dažnai tampa pagrindiniu raktu siekiant spręsti socialines problemas, tad šiais metais siekiame kartu suburti kuo daugiau socialinių ir technologinių inovatorių bei kitų sričių atstovų, tam kad prisidėtume prie Jungtinių Tautų paskelbtų darnaus vystymosi tikslų siekimo, o dalyviai su ChangeMakers‘ON ekspertų pagalba išvystytų tvarius verslo modelius bei sukurtų realiai pamatuojamą poveikį visuomenei. ChangeMakers‘ON programoje laukiami visų sričių atstovai. Jei jau turite prototipus ar net mažos vertės produktą, tačiau iki šiol nepavyko išvystyti tvaraus verslo modelio, nes trūksta komandos, žinių, palaikymo ar partnerių, kurie prisidėtų prie jo vystymo, būtinai užpildykite anketą“ – mintimis dalinosi ChangeMakers‘ON programos iniciatorė, VšĮ Europos socialinis verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų institutas vadovė Simona Šimulytė.

ChangeMakers‘ON programa šiemet sėkmingai startavo kovo 27 dieną vykusiame renginyje „Let‘s talk. Social investment & Skyrocketing”, vykusiame „Rise Vilnius“ erdvėse. Renginio metu vykusioje diskusijoje aptarti esminiai veiksniai, lemiantys socialinių inovacijų ekosistemos situaciją Rytų Europos regione. Nutarta, jog nors mūsų regionas yra potencialus vystyti tvarią socialinio verslo ekosistemą ir yra įdomus investuotojams, o verslo atstovai turi sutelkti jėgas ir ugdyti visuomenę, neabejingą socialiniam verslui. Kartu su Lietuvoje besisvečiuojančiais socialinių investicijų darbo grupės atstovais CEE Social Investment Taskforce bei kitais socialinio verslo atstovais buvo aptartos perspektyvos ir būdai, kuriais galima sustiprinti socialinių inovacijų plėtrą regione.

Svarbu spręsti socialines problemas

Gytenis Galkis, investuotojas, Blue Lime Labs investicinio fondo bei Lietuvos Verslo angelų tinklo (LitBAN) įkūrėjas, ragindamas dalyvauti ChangeMakers‘ON hakatone, pabrėžia, jog svarbu spręsti socialines problemas verčiant jas verslu, nes tai yra ilgalaikis ir tvarus egzistuojančių problemų sprendimo būdas. Žmonės, siekiantys spręsti socialines problemas, verčiant jas verslais, turėtų būti labai gerbiami ir vertinami. Geriausia vieta rasti bendraminčių bei užsiauginti reikiamus „raumenis“ ir įgauti kompetencijas yra hakatonai, todėl kviečiu visus dalyvauti, nes tik kartu galime pagerinti pasaulį.“

Praėjusių metų hakatono metu sėkmingai vystytos net 14-os komandų socialinio verslo idėjos, iš kurių geriausios buvo apdovanotos. Vienas iš praėjusių metų programos dalyvių, Leonas Milius, su komanda sukūręs mobiliąją aplikaciją „Focus“, skirtą palengvinti autistiškų vaikų integraciją į visuomenę, sako, jog ChangeMakers‘ON yra tikrai įkvepianti ir puiki erdvė startui, tačiau svarbiausia yra nesustoti ir toliau, jau pasibaigus programai, dirbti ties savo produktu.

Jam pritaria hakatone pagrindinį prizą pelniusi Agnė Ignatavičienė, kurios socialinis verslas „Veracraft“ sėkmingai vystomas iki šiol. „Puikūs konsultantai, įkvepianti atmosfera, paslaugūs organizatoriai padėjo sau pateikti naujų klausimų, idėjų ir krypčių. Nesitikėjau laimėti prizų, nes atrodė, yra komandų, kurios daug toliau pažengusios ir joms paskatos svarbesnės. Tačiau laimėtas prizas – galimybė pasinaudoti virtualiu akseleratoriumi „Bridge for Billions“ – buvo labai vertingas. Džiaugiuosi, kad ryšiai nenutrūko su changemaker‘ių komanda ir toliau mano socialinis verslas gauna konsultacijas visais aktualiais klausimais“.

Dalindamasi pozityvia patirtimi, Agnė užtikrintai ragina nepraleisti progos ir sudalyvauti hakatone: „Jei turi idėją, kaip kurti geresnį pasaulį, būtinai registruokis į hakatoną ir atrask bendraminčių bei profesionalų, kurie visuomet pasiruošę padėti.“

Pasauliniai pavyzdžiai rodo, jog technologinės inovacijos yra kur kas dažnesnės nei socialinės. Tačiau ar šios dvi koncepcijos yra skirtingos, ar papildančios viena kitą? Apie tai bus diskutuojama pirmąją renginio dieną vyksiančioje podiumo diskusijoje „Technological innovations vs. Social innovations“.

Apie organizatorius

„ChangeMakers‘ON“ socialinių inovacijų ir verslo vystymo programą palaiko kompanija „Barclays“. Socialinių inovacijų programą įgyvendina VšĮ „Europos socialinio verslumo ir inovatyvių studijų institutas“, Kauno Technologijos universitetas ir VšĮ „Versli Lietuva“. Renginio globėja – Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė dr. Gintarė Skaistė. Informacinis partneris „Kas Vyksta Kaune“.

Daugiau informacijos apie ChangeMakers‘ON rasite internetinėje svetainėje. Jei turi idėją, kaip pasaulį padaryti geresne vieta gyventi – registruokis į „ChangeMakers‘ON“ hakatoną 2018.

Neturi idėjos, bet nori dalyvauti, prisijunk prie komandos, jau turinčios savo idėją, o jei nori savo gerais darbais prisidėti prie renginio – ateik savanoriauti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA