Paskelbta „IKEA“ atidarymo Kaune diena | Kas vyksta Kaune

Paskelbta „IKEA“ atidarymo Kaune diena

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį paaiškėjo, kada Kaune duris atvers žinomo baldų prekybos tinklo „Ikea“ prekių užsakymo ir atsiėmimo vieta. Paaiškėjo, kad iš anksto užsakytas prekes Jonavos g. 60 bus galima atsiimti jau labai greitai.

Atsidarys prieš pat rugsėjo 1-ąją

Rytoj, rugpjūčio 31 d., 10 val., Kaune duris atversianti prekių užsakymo ir atsiėmimo vieta bus antroji šalyje, tokia pat prieš 2 m. atidaryta Klaipėdoje, o įmonės parduotuvė, kur prekes gali įsigijęs iškart pasiimti – prieš 4 metus pradėjo veikti sostinėje.

Anot tinklo atstovų, nuo idėjos Kaune įrengti tokią vietą iki jos įgyvendinimo praėjo 2-3 mėnesiai. Jų teigimu, patalpos Kaune rinktos iš kelių variantų, tačiau galiausiai Jonavos gatvė pasirinkta, nes čia patogu privažiuoti, palikti savo transportą. Patalpose Kaune dirbs 25 darbuotojai, įdomu tai, kad viena jų atvyks net iš Klaipėdos, radusi darbą čia – ji persikraustė į Kauną.

Ne parduotuvė, o prekių užsakymo ir atsiėmimo vieta

Patalpose eksponuojami baldai ir interjero aksesuarai, kitos buities prekės. Nuo Vilniaus ši vieta skirsis tuo, kad sostinėje veikia ne tik prekių užsakymo ir atsiėmimo paslauga, bet ir parduotuvė, o Kaune veiks tik pastaroji paslauga. Anot atstovų, planų Kaune atidaryti ir „Ikea“ parduotuvę, kol kas nėra.

„Tai „Ikea“ parduotuvės Vilniuje pratęsimas, ne įprasta parduotuvė. Čia žmonės galės ateiti ir apžiūrėti 1/3 mūsų asortimento: paliesti, pasėdėti, pabandyti prekes bei užsisakyti vietoje. Visos prekės  į Kauną keliaus iš pagrindinio sandėlio Vilniuje. Į Kauną atėjome, nes norime, kad parduotuvė būtų pasiekiama daugiau žmonių, sulaukėme daug komentarų iš kauniečių, kodėl negalima prekių gauti ir Kaune”, –  sakė „Ikea Lietuva” parduotuvės vadovas Marius Martinaitis.

Jis aiškino, kad toks prekių užsakymo ir atsiėmimo principas įmonėje „Ikea“ nėra naujovė, kai prieš 2 m. tokia pat vieta atsidarė Klaipėdoje, ji buvo 19-ta vieta pasaulyje, o šiandien tokių šio prekės ženklo vietų pasaulyje jau 40.

Jonavos g. užsisakyti prekes bus galima specialiose vietose: veiks 4 kasos-kompiuteriai, kur pirkėjai atliks užsakymus, susimokės ir per tris dienas sulauks užsakytos prekės. Beliks nuspręsti, atvykti ją pasiimti patiems ar užsisakyti mokamą atgabenimą į namus.

„Akcentuoju, kad vietoje iškart prekių pasiimti tą pačią dieną nebus galima, jos keliaus iš sandėlio Vilniuje, tai užtruks apie kelias dienas. Kaune bus tik prekių pavyzdžiai“, – pažymėjo M. Martinaitis.

Įrengė kauniečių buto pavyzdį

Trečiadienį po patalpas vedžiojęs M. Martinaitis pirmiausiai pristatė viduryje esantį namą – kuris, anot jo, yra tipiškas kauniečių būstas: 55 kv m butas su trimis kambariais, virtuve, vonia. Jo įrengimas „Ikea“ prekėmis kainuotų apie 12-13 tūkst. eurų. Toks butas pritaikytas gyventi jaunai šeimai su dviem mažais vaikais.

„Prieš įrengdami tokį tipiško kauniečių buto pavyzdį darėme tyrimą, lankėmės standartiniuose kauniečių butuose, žiūrėjome, kaip jie gyvena, pagal tai apstatėme ir stovintį parduotuvėje pavyzdį“, – sakė pašnekovas ir pridūrė, kad prekes galima išbandyti: „Raginame prieš perkant išbandyti baldus, tarkim, pasėdėti ant kėdės, atsigulti ant lovos; galima pagulėti, atsinešti ir pasidėti kitą pagalvę bei vėl atsigulti išbandyti; vaikai gali šokinėti ant čiužinių“, – aiškino M. Martinaitis.

Vietoje – apžiūrėti 3 tūkstančius prekių

Kauno patalpose galima išvysti apie 3 tūkstančius populiariausių šio tinklo prekių, Vilniaus parduotuvėje – apie 9 tūkst. Per metus pasirodo apie tris tūkstančius naujų prekių, prekių katalogai keičiami 3-4 kartus per metus. Į perkamiausių prekių trejetuką patenka: baldai, indai, žvakės, tarkim, indų parduodama milijonais per metus. Užsukę į parduotuvę sostinėje žmonės nusiperka ir maisto, populiariausi – ledai, nors pernai figūravo dešrainiai.

Prekėms teikiama garantija, tarkim virtuvės baldams – 25 metų. Pažymėta, kad įsigytą prekę per 90 dienų galima grąžinti. Anot atstovų, „Ikea“ prekės Lietuvoje yra tokios pat kokybės kaip ir užsienio šio tinklo parduotuvėse:

„Nesiskiria niekuo, atkeliauja iš tų pačių tiekėjų, kaip ir visoje Europoje“, – komentavo pašnekovas.

Prekių užsakymo ir atsiėmimo vieta Kaune užima 2 tūkst. kv. m plotą, iš kurių pusėje įkurta ekspozicija. Čia yra ne tik pirkėjų aptarnavimo vietos, bet ir baldų ekspozicijos erdvė bei logistikos sandėlis. Bus vykdomas baldų surinkimas ir montavimas, tai atsieis apie 10 proc. nuo pirkinio vertės. Darbuotojai žmonėms padės vietoje susiplanuoti savo buto apstatymą, tam įrengtos specialios kompiuterinės programos patalpose Jonavos g.

Pristatymas į namus kainuos

Prekių atsiėmimas patiems vietoje – nemokamas, o pristatymas į namus Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje atsieis 17 eurų ir bus vykdomas per greičiau, nei 3 dienas.

Kaune užsakytos prekės pristatomos visoje Lietuvos teritorijoje (daugelyje kitų miestų atsieis 29 eurai) bei Latvijoje (kainuos 129 eurai). Darbo laikas – visą savaitę.

Patalpose Jonavos g., kur anksčiau veikė „Prisma”, duris atvers ir UAB „Maxima”, veiksianti visą parą.

„Ikea“ 1943 metais įkurta Švedijoje. Rugpjūčio 10 d. atidaryta 400-oji parduotuvė pasaulyje ir šiuo metu veikia 52-ose šalyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA