Džiazo gerbėjų laukia 26 nemokami renginiai | Kas vyksta Kaune

Džiazo gerbėjų laukia 26 nemokami renginiai

Organizatorių nuotr.

Balandžio 28-29 dienomis didžiausias džiazo festivalis Lietuvoje „Kaunas Jazz“ kauniečius ir miesto svečius pakvies net į 26 nemokamus renginius, kuriuose šiemet kaip niekad daug skirtingų muzikinių projektų ir atlikėjų. Būtent šiomis dienomis Kaunas ir vėl pavirs tikra džiazo sostine.

Dešimtis tūkstančių gerbėjų į Kauną priviliojantis festivalis „Kaunas Jazz“ ne tik kasmet paruošia išskirtinę programą, kurioje daugybė naujų ir netikėtų muzikinių projektų, bet ir kartu puoselėja tam tikras tradicijas, kurios yra neatsiejama festivalio identiteto dalis.

Balandžio 28 d. nemokamų renginių ciklas „Kaunas Jazz 2017“ festivalyje tradiciškai prasidės Vienybės aikštėje, kur pirmieji savo koncertą susirinkusiems džiazo gerbėjams surengs jaunosios kartos profesionalių muzikantų bigbendas „Hit the ground orchestra“ iš Lietuvos. Tradiciškai festivalio lankytojų lauks ir muzikinis linkėjimas nuo Estijos festivalio „Jazzkaar“. Šiais metais juos iš kaimyninės Estijos Vienybės aikštėje perduos grupė „Estrada Orchestra“.

Ketvirtoji „Džiazo gatvė“

Balandžio 29 d. ketvirtus metus iš eilės Kauno centrinėse miesto gatvėse džiazo ritmais ir išskirtiniais atlikėjų pasirodymais ir vėl džiugins projektas „Džiazo gatvė“, kuriame numatyta net 19 atlikėjų pasirodymų. Penkiose lauko scenose, išsidėsčiusiose Kauno centre ir senamiestyje pasirodymus surengs muzikos grupės, šokėjai, didžėjai, o Karo muziejaus sodelyje ir vėl skambės varpų džiazo muzikos koncertas.

Kauno centras ir Senamiestis

Vilniaus gatvėje ir Vilniaus/A. Mapų gatvių sankryžoje įsikursiančiose scenose bus surengti net aštuonių grupių koncertai. „Džiazo gatvės“ programą pradės ir miestiečių širdis bandys užburti Ievos Paniulaitytės kvartetas ir merginų grupė „Vocamix“. Renginio metu taip pat pasirodys grupės „Armed Sheep Doom Cloud Prank“ ir paskutiniu metu didelio populiarumo sulaukianti grupė „Netikėti svečiai“, kuri atlikdama klasikinį džiazą su elektroninės muzikos prieskoniu bandys išjudinti šokių aikštelę.

Muzikiniu pasirodymu gatvės praeivius stebins ir jaunas, nepriklausomas lietuvių muzikos kolektyvas, – grupė „Bete Smate“, taip pat sekstetas, gimęs Lietuvos džiazo scenos užkulisiuose – grupė „Džiazlaif“.

Bendram projektui į „Kaunas Jazz 2017“ festivalį susibūręs KTU pučiamųjų grupė „The BrassBees“ pasirodys su pastiprinimu – diksilendo džiazo ansambliu „DixXband“ bei vokaliste. Na, o kaip tikina muzikos žinovai – tikrą sprogstamą mišinį į senamiesčio lauko sceną atsineš ir lietuvių trijulė „Baltic Balkan“, kurių muziką jau šiandien transliuoja „BBC Radio“. Šiai grupei „Džiazo gatvėje“ sukurti šventę klausytojams padės kviestiniai svečiai – saksofonistas Kęstutis Levarauskas bei perkusija grojantis Linas Migonis. Scenoje prie Juozo Gruodžio konservatorijos visą dieną muzikuos šios konservatorijos moksleiviai.

Šokių ir „DJ“ scenos

Šokių scenoje, prie „Miesto sodo“, vyks praėjusiais metais didžiulio praeivių susidomėjimo sulaukusios salsa ir zumba, lindy hop‘o pamokos. Šiais metais Laisvės alėjoje įsikursiančioje „DJ“ scenoje organizatoriai kvies pasimėgauti „DJ Linas & DJ Mavros“ muzikiniais miksais.

Balandžio 29 d. Vienybės aikštėje po atviru dangumi taip pat vyks veiksmas. Čia savo pasirodymus surengs grupė „The Blacks“, po jos pasirodymo scenoje tradiciškai žiūrovų laukia džiazo madų šou.

Vienybės aikštė

Ketvirtąją „Džiazo gatvę“ toje pačioje Vienybės aikštėje vainikuos grupės „Saulės kliošas“ pasirodymas. Ištikimiausiems „Kaunas Jazz“ gerbėjams šios grupės pasirodymas – graži tęstinė tradicija. Organizatoriai skaičiuoja, kad 17 metų gyvuojantis „Saulės kliošas“ „Kaunas Jazz“ festivalyje pasirodys jau 14-ąjį kartą.

Na ir, žinoma, po grupės „Saulės kliošas“ improvizacijų naktinį Kauno dangų nutvieks šventinis fejerverkas, kuris užbaigs nemokamų renginių ciklą „Kaunas Jazz 2017“ lauko scenose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA