Siūlomas sveikatos apsaugos ministras A.Veryga žada kardinalias permainas su alkoholiu | Kas vyksta Kaune

Siūlomas sveikatos apsaugos ministras A.Veryga žada kardinalias permainas su alkoholiu

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministru siūlomas gydytojas psichiatras Aurelijus Veryga Lietuvoje labiausiai žinomas kaip blaivybės ir sveikos gyvensenos puoselėtojas. Būdamas visuomenininku savo idėjas sveikatos srityje jis gynė ir kraštutinėmis priemonėmis, tačiau tapęs politiku žada sutelkti dėmesį į kompromisų paieškas, tačiau žada įvesti griežtas alkoholio prekybos priemones.

Nors nėra partijos narys, į Seimą A.Veryga kandidatavo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir buvo išrinktas Panemunės vienmandatėje apygardoje. Jis sako prisidėjęs rengiant „valstiečių“ programos dalį apie sveikatos politiką.

Svarbiausi A.Verygos siūlomai dėl alkoholio

Pirmiausia, norima įvesti alkoholio prekybos draudimą iki 20 metų amžiaus. Teigiama, kad dėl švietimo sistemos pasikeitimo Lietuvos mokyklose mokosi daug pilnamečių ir jiems leidžiama pirkti alkoholį, kai jie dar mokosi mokykloje su nepilnamečiais.

Siūloma trumpinti alkoholio prekybos laiką. Planuojama įvesti naują alkoholio prekybos laiką – nuo 10 iki 20 val.

Planuojama uždrausti bet kokią alkoholinių gėrimų reklamą, o viešų renginių metu įvesti alkoholinius gėrimų draudimą.

Kol kas dar neaišku, ar valdantieji įves taip vadinamąjį „alkoholio monopolį”, kai juo bus prekiaujama tik valstybinėse parduotuvėse.

Ar šie naujosios valdžios tikslai bus įgyvendinti, dar turės nuspręsti Seimas. Kol kas tai siūlymai, kurie į valdžią atėjus „valstiečiams-žaliesiems”, gali būti įgyvendinti Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA