Sugavo Kauno centre vogusius: kaip buvo „švarinami” automobiliai? | Kas vyksta Kaune

Sugavo Kauno centre vogusius: kaip buvo „švarinami” automobiliai?

Policijos nuotr.

Kauno policijai pavyko su įrodymais sučiupti asmenis, galimai vykdžiusius vagystes iš automobilių miesto centre ir senamiestyje.

Pastaruoju metu Kaune buvo fiksuojamas vagysčių iš automobilių pagausėjimas centro teritorijoje, todėl kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus viršininkas Aleksej Gubenko ir jo kolegos ėmėsi papildomų veiksmų išsiaiškinant nusikalstamas veiklas vykdančius asmenis.

Čiupo su įkalčiais

Trečiadienio popietę pareigūnai, padedant vienam nukentėjusiajam, sulaikė 34-erių vyrą, kuris kaip įtariama, vasario 24 d. apie 16.20 val. Kaune, Kumelių g., išdaužus automobilio „Toyota Avensis“ keleivio pusės galinių durelių lango stiklą, iš vidaus pagrobė krepšį su asmeniniais daiktais. Į kompaniją kriminalistai sulaikė ir dar vieną to paties amžiaus kaunietį.

Atlikus 4 kratas Kaune ir Kauno rajone buvo rasta įvairių galimai nusikalstamu būdu įgytų daiktų. Tarp rastų daiktų – automobilių multimedia įranga, kompiuterių dėklai, kiti daiktai.

Asmenis, atpažinusius nuotraukose esančius savo daiktus, prašome kreiptis į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato pareigūnus tel. (8 37) 30 30 49, 30 35 42 arba atvykti į 303 kab. (Kęstučio g. 42).

Antras kartas nemelavo

Nors policija kol kas neatskleidžia, kaip veikė grupė asmenų, vogusių iš automobilių Kaune, portalas „Kas vyksta Kaune“ atliko mini tyrimą, nes patys prieš mėnesį nukentėjo, kai iš redakcijos automobilio miesto centre buvo pavogta vaizdo kamera.

Po vagystės, iš patikimų šaltinių buvo gauta informacija, kas gali vykdyti šiuos bjaurius nusikaltimus. Asmenų pavardės buvo perduotos kriminalinės policijos pareigūnams. Netrukus juos pareigūnai vieną vakarą senamiestyje patikrino, bet vogtų daiktų su savimi jie neturėjo, pareigūnai rado tik narkotinės medžiagos „žolės“.

Praėjus kelioms savaitėms, pareigūnai jau su vagystės įkalčiais sulaikė du asmenis, kurių namuose atliktos kratos. Tarp rastų daiktų – daugiausiai nešiojamųjų kompiuterių dėklai, bet buvo rasta ir šaunamųjų ginklų. Kaip įtariama, kompiuteriai ir kita įranga buvo realizuojama iš karto po vagysčių.

Sulaikyti asmenys policijos kriminalistams puikiai pažįstami, juos buvo norima sugauti anksčiau, bet pričiupti pavyko tik šią savaitę.

Sugauta žemiausia grandis

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, sulaikyti asmenys – žemiausia šios nusikalstamos veiklos grandis, atlikusi bjauriausią darbą. Jie iš nužiūrėtų automobilių vogdavo viską, kas buvo vertinga. Be pavogtų daiktų nukentėjusiems dar tekdavo pasikeisti ir šoninį automobilio stiklą. Tačiau tai, kas rasta per kratas jų namuose – ne itin vertingi daiktai.

Brangūs kompiuteriai, kita pavogta technika manoma, kad buvo realizuojama iš karto po vagysčių. Daiktus supirkinėjo asmenys, kurie juos parduodavo kur kas brangiau. Kai kurie pavogti daiktai jau po kelių dienų atsirasdavo kitų Lietuvos miestų juodojoje rinkoje.

Ar Kauno kriminalistams pavyks pažaboti visą nusikalstamą gaują ir vagystės iš automobilių Kaune liausis, pajus kiekvienas kaunietis, kai grįžęs prie savo automobilio viduje vis dar ras paliktą savo išmanųjį ar kompiuterį ir neišdaužtus automobilio langus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA