Kaune svečiavosi pasaulinio lygio choras | Kas vyksta Kaune

Kaune svečiavosi pasaulinio lygio choras

Roko Tenio nuotr.

Sekmadienio vakarą kauniečiai leido kartu su Emanuelio mokyklos koplyčios choru. Pasaulyje pripažintas choras iš Didžiosios Britanijos Kaune svečiavosi Pažaislio muzikos festivalio proga. Išskirtinis vaikų choras, vadovaujamas J. Holmes, savo pasirodymą atliko Kauno sobore.

Devynioliktasis Pažaislio muzikos festivalis kvietė kauniečius į chorinės muzikos vakarą. Nemokamai pasiklausyti nuostabiai skambančių vaikų choro balsų susirinko pilna Kauno Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia. Akustinis muzikos skambėjimas kūrė nepakartojamą atmosferą ir leido mėgautis maloniu vakaru.

Prieš 60 metų Vestminsterio abatijoje įkurta mokykla pasaulyje garsėja išskirtiniu dėmesiu vaikų muzikinių gabumų lavinimu. Mokykloje įkurta per trisdešimt įvairių muzikinių žanrų kolektyvų nuo kamerinių instrumentinių muzikos ansamblių iki chorų. Stiprius muzikinius pagrindus turintys mokyklos auklėtiniai studijas tęsia Oksfordo, Kembridžo universitetuose ir prestižinėje Karališkojoje muzikos akademijoje.

Choras yra pasirodęs tokiose pasaulinio garso katedrose ir bažnyčiose kaip Šv. Marko katedra Venecijoje, Monako katedra, Šv. Bartolomėjaus katedra Niujorke ir kt. Taip pat choras dainavęs Karališkojoje Londono salėje su Londono filharmonijos orkestru.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA