A. Kupčinskas: „Kovoje su pseudo barais turi susivienyti visos institucijos“ | Kas vyksta Kaune

A. Kupčinskas: „Kovoje su pseudo barais turi susivienyti visos institucijos“

Vėlų ketvirtadienio vakarą surengto policijos reido, kuriame dalyvavo ir Kauno meras Andrius Kupčinskas, metu dviejuose „taškuose“ užfiksuoti prekybos alkoholiniais gėrimais išsinešimui atvejai.

Drauge su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku Linu Pernavu, Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininku Remigijumi Stuku bei Kauno miesto apylinkės prokuratūros atstovas į reidą vykęs Kauno meras aplankė Aleksote ir Žemuosiuose Šančiuose įsikūrusius pseudo barus.

„Reido metu buvo patikrintos penkios įmonės, iš kurių dviejose nustatyti prekybos alkoholiniais gėrimais taisyklių pažeidimai. Šiuose baruose po 22 val. buvo neteisėtai pardavinėjamas alkoholis. Pradėtos administracinių teisės pažeidimų teisenos pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 164 str. Matydami nesibaigiančius pažeidimus, reidus nuo šiol vykdysime pastoviai“, – pabrėžė R. Stukas.

Reikia suvienyti jėgas

„Eilinį kartą pasitvirtino nuogąstavimai, jog nepaisoma Kauno miesto tarybos priimtų sprendimų ir nelegali prekyba alkoholiu nakties metu tebevyksta. Tai tik patvirtina, jog tarybos priimtos priemonės kovai su viešosios tvarkos pažeidėjais yra būtinos. Šiuo metu dauguma pseudo barų savininkų yra padavę savivaldybę į teismą, tačiau tikimės, jog Vyriausias administracinis teismas adekvačiai pasižiūrės į esamą situaciją. Matome daugybę problemų šių naktinių barų prieigose, kurie yra potencialūs viešosios tvarkos pažeidimų židiniai“, – teigė Kauno meras.

A. Kupčinsko teigimu, kovai su pseudo barais jėgas turėtų suvienyti įvairios institucijos – tiek išduodančios higienos pasus ar licencijas prekybai alkoholiu, tiek ir prižiūrinčios naktinių barų veiklą.

„Matome, jog šiuose taškuose ne tik pažeidžiama prekybos alkoholiniais gėrimais tvarka, bet daugumoje nesilaikoma elementariausių higienos reikalavimų. Iš tiesų reikalinga visų institucijų, kurios išduoda licencijas ir leidimus šioms įmonėms, o ne tik savivaldybės ir policijos, kryptinga ir vieningi veikla bei suderinti veiksmai, siekiant pažaboti įstatymo laužytojus“ , – akcentavo meras.

„Policija netoleruos pažeidimų bei toliau organizuos ir vykdys bendras prevencinės priemones kartu su miesto savivaldybe“, – pažymėjo Kauno apskr. VPK viršininkas L. Pernavas.

Apribota kelių dešimčių pseudo barų veikla

Kauno miesto taryba praėjusių metų lapkritį apribojo naktinę prekybą alkoholiu barais save vadinančiose 24-iose prekybos įstaigose. Vėliau į šį sąrašą buvo įtraukti dar keli pseudo barai. Šie sprendimai buvo priimti atsižvelgiant į policijos, seniūnijų, bendruomenės centrų ir kitų organizacijų prašymus ir skundus.

Pseudo barams licencijos apribojimai buvo įvesti dėl jų prieigose padidėjusio nusižengimų ir nusikaltimų skaičiaus bei nuolatinių aplinkinių gyventojų skundų.

Kauno apskrities policija primena, kad alkoholinių gėrimų (įskaitant alų) pardavimas prekybos ir viešojo maitinimo įmonėse be specialaus leidimo – užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų su alkoholinių gėrimų (įskaitant alų) konfiskavimu.

Alkoholinių gėrimų (įskaitant alų) pardavimas prekybos ir viešojo maitinimo įmonėse, nesilaikant leidime nurodytų apribojimų, užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su alkoholinių gėrimų (įskaitant alų) konfiskavimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA