Šalia Kauno atidarytos didžiausios kapinės Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Šalia Kauno atidarytos didžiausios kapinės Lietuvoje

Kas vyksta Kaune nuotr.

Pirmadienį oficialiai su Kauno valdžios atstovais atidarytos naujosios Vainatrakio kapinės. Nors šiuo metu laidojimui skirtas 1 hektaro plotas, tačiau ateityje jų plotas išsiplės iki 40 kartų. Ateityje planuojama atidaryti ir antrąsias kapines šioje vietovėje, nes su žemių savininkais pavyko susitarti dėl 80 ha žemės ploto.

Dėl šių kapinių su žemės savininkais teisminiai procesai vyko 16 metų ir tik juos baigus, galima buvo oficialiai atidaryti naująsias kapines. Sklypų išpirkimui buvo skirta daugiau nei 2,5 mln. litų. Kapinių įrengimui šiuo metu išleista apie 200 tūkst. litų, tačiau jų reikės kur kas daugiau.

Kauno savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ direktorius Algirdas Verbickas teigia, kad naujojo kapinių lopinėlio užteks 2-3 metams. Kaune per metus miršta apie 4 tūkst. žmonių, dalis jų atgula į jau esamas kapavietes.

Kitose miesto kapinėse laidojimas naujose kapavietėse ribojamas, todėl gyventojams buvo keblu rasti žemės lopinėlį savo artimųjų palaikams.

Prie kapinių kol kas dar nėra įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, kita infrastruktūra. Privažiavimo kelias dalinai išasfaltuotas. Kapinėse jau palaidota keliasdešimt žmonių.

[susije_video kurie=””]

Vainatrakio kapines lengviausia pasiekti važiuojant keliu Rokai-Girininkai.

Kauno kapinėse viso yra apie 240 tūkst. kapaviečių, kurios išsidėsčiusios per 25 miesto kapines.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA