Milžiniškas gaisras daugiabutyje pasiglemžė gyvybę | Kas vyksta Kaune

Milžiniškas gaisras daugiabutyje pasiglemžė gyvybę

Archyvo / Kas vyksta Kaune nuotr.

Naktį iš pirmadienio į antradienį Taikos prospekto 43-io devynaukščio daugiabučio namo septintame aukšte atvira liepsna degė butas. Į įvykio vietą skubėjo gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Namo laiptinė prisipildė dūmais, todėl gyventojus iš gretimų butų teko evakuoti ir specialia gelbėjimo įranga.

Apie nelaimę pirmadienį 23:50 val. informavo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, kurie pranešė, kad Taikos prospekto daugiabutyje – milžiniškas gaisras. Bendrasis pagalbos centras pranešimą gavo 23:37 val.

Gesindami gaisrą 00:55 val. gelbėtojai rado stipriai apdegusio žmogaus palaikus. Gelbėjimo operacija truko apie tris valandas, apie trečią valandą nakties ugniagesiai, likvidavę ugnies padarinius, paliko įvykio vietą.

Kaip pasakojo daugiabutyje gyvenantys, bute, kuriame įsiplieskė gaisras, gyveno moteriškė, kuri mėgo parūkyti ir išgerti.

Greitosios medicinos pagalbos medikai portalą informavo, kad iš dūmuose paskendusio ir daugiau nei valandą atvira liepsna degusio daugiabučio išvežtas vienas, dūmais apsinuodijęs vyriškis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas antradienio rytą informavo, kad per gaisrą iš namo buvo evakuoti 28 žmonės. Dūmais apsinuodijusį, 1943 metais gimusį, vyrą medikai išvežė į ligoninę, o kitame bute buvo rastas 1962 metais gimusios moters kūnas.

Ugniagesių raporte skelbiama: „atvykus 7-ajame aukšte atvira liepsna degė butas, laiptinė buvo pilna dūmų. KOAP pradėjo darbą 23.48 val. Iš 7-ojo, 8-ojo, 9-ojo aukštų evakuoti 28 žmonės. Iš Nr. 908 buto vyras (g. 1943 m.), apsinuodijęs dūmais, GMP automobiliu išvežtas į LSMUK. 00.52 val. Nr. 710 bute, kuriame ir kilo gaisras, rasta žuvusi moteris ( g. 1962 m.). Gaisro metu išdegė (Nr. 710) 16 m2 1 kambario butas, sudegė jame buvę namų apyvokos daiktai, apdegė bendro naudojimo koridorius ir 8-ame aukšte esantys butai. Sulieti 6-ame aukšte esantys butai ir liftas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA