Apdovanota „Žurnalistikos riterė” ragina kolegas ginti savo teises | Kas vyksta Kaune

Apdovanota „Žurnalistikos riterė” ragina kolegas ginti savo teises

Šeštadienį Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyrius atšventė tradicinį Kalėdinį vakarėlį, kurio metu paskelbiamas žmogus, verčiausias “Žurnalistikos riterio” vardo. Šiais metais šis apdovanojimas atiteko buvusiai “XXI amžiaus“ žurnalistei Genovaitei Baliukonytei, kuri teisme įrodė, kad darbdavių buvo atleista neteisėtai.

Gavusi apdovanojimą G.Baliukonytė džiaugėsi, kad per absurdišką teisinį ginčą ji išmoko teisės aktus, o to palinkėjo ir kitiems bendruomenės nariams: „Žurnalistai turi mokėti apginti savo teises, nes kokiu pavyzdžiu būsime tiems, apie kuriuos kasdien rašome“.

LŽS Kauno skyriaus pirmininkas Vidas Mačiulis kitais metais žada „Žurnalistikos riterį“ rinkti iš visų Lietuvos žurnalistų, o laimės tas, kuris paviešins daugiausiai situacijų, susijusių su valdžios negerove arba savo publikacijomis pasieks reikšmingą įtaką Lietuvos politikai.

Tuo tarpu pobūvyje dalyvavęs LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius pasidžiaugė Seimo siekiais dekriminalizuoti atsakomybę už aštresnę valdžios žmonių kritiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA