Dingusio jaunuolio motina negali patikėti, kad sūnus metė mokslus ir išvyko tarnauti į Prancūzijos legioną | Kas vyksta Kaune

Dingusio jaunuolio motina negali patikėti, kad sūnus metė mokslus ir išvyko tarnauti į Prancūzijos legioną

2013/12/11 14:48
Asmeninio archyvo nuotr.

Spalio 26—ąją paslaptingai dingusio Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) 2—ojo kurso studento 20 metų Evaldo Jagmino motina, Akmenėje gyvenanti Vita Jagminienė sulaukė naujų žinių, skelbia lrytas.lt.

„Sūnaus pasirinkimas smarkiai nustebino”, — prisipažino V.Jagminienė, kurios sūnus įstojo į Prancūzijos užsieniečių legioną.

Vaikinas prieš dvi savaites atsiuntė laišką, kuriame ramino esąs gyvas ir sveikas, taip pat pranešė apie planus įstoti į minėtą legioną.

V.Jagminienė tikino labai nustebusi dėl sūnaus sprendimo, nes jis niekada nesidomėjo kariškais reikalais, nepasižymi išskirtine ištverme ar jėga, kurių reikia tarnaujant tokiame kariuomenės dalinyje.

„Net būdamas visai mažas Evaldas nemėgo žaisti su šautuvais ir kartodavo norintis būti mokslininkas”, — prisiminė moteris.

V.Jagminienė viliasi, kad sūnui nepatiks tarnauti kariuomenėje ir jis greitai sugrįš namo. Po to, kai iš Prancūzijos atskriejo laiškas, daugiau jokių kontaktų su E.Jagminu artimieji neturėjo. Jeigu vaikinas išties įstojo į Prancūzijos užsieniečių legioną, jis mažiausiai 40 dienų bus karantine.

Vėliau naujokams rengiami apmokymai ir jie prisiekia kautis iki mirties, bet niekada nepasiduoti. Į 1831 metais įkurtą Prancūzijos užsieniečių legioną galima įstoti net pateikus išgalvotus asmens duomenis, tačiau tokiu atveju negalima palaikyti jokių ryšių su artimaisiais ar draugais.

Susigrąžinti tikrąjį vardą galima ne anksčiau kaip po metų. Po penkerių metų tarnybos legionierius turi teisę gauti Prancūzijos pasą.

Į legioną nepriimami žudikai, prievartautojai ir vaikų tvirkintojai, tačiau užsirašyti į legioną vis vien galima nepateikus jokio dokumento. Vis tik šis legionas, kuris laikomas vienu nuožmiausių NATO karinių dalinių, kai kam tampa nebloga vieta pasislėpti nuo nemalonumų su policijos pareigūnais. Kai kuriuos jaunuolius tiesiog vilioja dosnus atlygis.

E.Jagminas iš nuomojamo būsto Kaune išėjo spalio 26—ąją. Tai įvyko netrukus po to, kai jis neteko valstybės finansuojamos vietos LSMU Veterinarijos akademijoje.

Ši aplinkybė galėjo paskatinti imtis didelių pokyčių. Po trijų dienų jis dar susirašinėjo SMS žinutėmis su tame pačiame universitete studijuojančia drauge, tačiau vėliau vaikinas tartum išnyko.

Išvykdamas studentas iš bankomato pasiėmė 1500 litų, taip pat planšetinį kompiuterį ir telefoną. Dingusiojo motina V.Jagminienė daugybę kartų skambino sūnui mobiliojo ryšio telefonu, tačiau jis arba išjungtas, arba girdėti užėmimo signalas.

Dingusiojo paieškai buvo sutelktos didelės pareigūnų pajėgos ir netrukus paaiškėjo, kad jaunuolis spalio 26—ąją nusipirko autobuso bilietą kelionei į Berlyną ir įlipo į autobusą, vykstantį iš Rygos į Kelną. Tai patvirtino vaizdo įrašai, kuriuose gerai matyti maždaug 2 metrų ūgio jaunuolis. Vėliau jo mobiliojo ryšio telefono signalas buvo užfiksuotas Prancūzijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA