A.Kriščiūnas etikos komisijai pateikė pasiaiškinimą, prokuratūrą pasiekė skundas dėl politiko elgesio | Kas vyksta Kaune

A.Kriščiūnas etikos komisijai pateikė pasiaiškinimą, prokuratūrą pasiekė skundas dėl politiko elgesio

Jei prokuratūra nepradės tyrimo dėl nesantaikos kurstymo, politikas Aušrys Kriščiūnas po konflikto su „Socialinių inovacijų fondo“ įkūrėja tarybos posėdžio metu gali išlipti sausas. Vakar vykusiame etikos posėdyje buvo svarstytas Kauno politiko elgesys.

Kauno miesto savivaldybės etikos komisija pirmadienį svarstė tarybos nario Aušrio Kriščiūno elgesį, kai jis posėdžio metu pasikarščiavęs sukėlė atgarsį žiniasklaidoje. Tarybos nario pasipiktinimas kilo po to, kai taryboje buvo svarstomas klausimas, kurio svarstymo metu į tarybos narių klausimus atsakinėjo negyvenamų patalpų neatlygintinai suteikimu suinteresuotas asmuo L. Mecajeva – „Socialinių inovacijų fondo“ įkūrėja ir direktorė.

Kaip rašoma politiko pasiaiškinime, „Lietuvos Respublikos Konstitucijos 14 straipsnis skelbia – „Valstybinė kalba – lietuvių kalba.“ Mane, kaip Lietuvos Respublikos pilietį papiktino fondo direktorės rodoma nepagarba Lietuvos Respublikos Konstitucijos nuostatoms, jai akivaizdžiai iškraipant lietuvių kalbos žodžius, o ypač dalyvaujant Kauno miesto tarybos posėdyje rodoma nepagarba Kauno miestui, nepagarbiai iškraipant miesto pavadinimą. Jau nekalbant apie jos nepagarbą jos pačios vadovaujamo fondo rėmėjams, jos žodžiais tariant „Evropos fondams“. Direktorė savo nepagarbą Kaunui parodė ir anksčiau, neatvykdama, kai buvo kviečiama į mano, Aušrio Kriščiūno, vadovaujamą Kultūros ir meno komitetą pristatyti savo fondo veiklą. Nepagarba Lietuvos Respublikai ir jos Konstitucijai L. Mecajeva pasižymėjo ir anksčiau, kai jos vadovaujamas fondas diegė genderizmą vaikų darželiuose pasakomis apie „Du princus, kurie vienas kitą įsimylėjo, vedė ir tapo dviem Karaliais“, juvenalinės politikos projektais ir kitais veiksmais, tuo pamindama Konstitucijos 38 straipsnį, skelbiantį, jog „Šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę. Santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu.“ Net kelis kartus paklausta, kas yra jos vadovaujamo fondo rėmėjai, o kartu ir ideologiniai partneriai, L. Mecajeva nesugebėjo konkrečiai atsakyti, todėl man kilo įtarimas, jog ji ne visai suprato (arba nenorėjo suprasti) klausimo, todėl dar kartą perklausiau jai priimtinesne kalba – rusiškai, rašoma A.Kriščiūno pasiaiškinime etikos komisijai.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė etikos komisijos pirmininkė Jūratė Norvaišienė, posėdžio metu politikas buvo išklausytas. „Supratome, kad šio konflikto šaknys yra atsiradusios anksčiau dėl tokio požiūrio į įstaigą. L. Mecajeva buvo kviečiama į kultūros komiteto posėdį dėl darželių programų, kad nebūtų propoguojama gėjų kultūra, tačiau ji tuomet neatvyko“.

Komisija savo medžiagą persiuntė į sostinę Lygių galimybių kontrolierei Aušrinei Burneikienei ir lauks prokuratūros sprendimo.

Portalo žiniomis, dėl politiko elgesio kreiptasi į generalinę prokuratūrą, kuriai tolerantiško jaunimo asociacija pateikė skundą ir reikalauja iškelti baudžiamąją bylą dėl nesantaikos kurstymo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA