Žolinė Kaune prasidėjo: linksmybės Girstučio slėnyje | Kas vyksta Kaune

Žolinė Kaune prasidėjo: linksmybės Girstučio slėnyje

Žolinčių akademijos nuotr.

Trečiadienio vakarą, Žolinės išvakarėse, kauniečiai rinkosi į šventę Girstučio slėnyje. Koncerto paklausyti ir pabūti gryname ore susirinko daugiau nei tūkstantis kauniečių, daugiausiai vyresnio amžiaus.

Šventė prasidėjo klebono malda, pagyrimais šventės globėjui Seimo nariui Kazimierui Starkevičiui, kuris, kaip sakė renginio vedėjas, daug prisidėjo prie šio slėnio sutvarkymo. Ant scenos sveikinimo žodį lipo tarti dažnai renginiuose mėgstantis pasirodyti Seimo narys Arimantas Dumčius, pakvietęs visus rudenį į Čečėnijos aikštę švęsti Lietuvos kariuomenės dienos, o tarybos narys Gediminas Žukauskas pasiūlė atvykti į Panemunę, kur savaitgalį vyks įvairūs renginiai ir pasidžiaugė, kad kitame Nemuno krante turi tokią šaunią bendruomenę, kuri susirinko į šventę.

Pasilinksminti ir gerai praleisti laiko į Kovo 11-osios parką susirinkę žmonės atsipalaidavę gerai leido laiką: vieni šoko skambant trankiems ritmams, kiti lingavo, tolėliau slėnio papėdėje įsitaisę bendravo.

Publiką linksmino šį pavasarį „Chorų karų“ generolai – nugalėtojai „16 Hz“, taip pat liaudiškos muzikos kapelos „Laumena“ ir „Slėnis“.

Į sceną užlipus grupei „16 Hz“, kai kurie arčiau sėdintys vyresnio amžiaus žmonės replikavo, kad „kam taip garsiai”, tačiau prasidėjus koncertui, publika dar labiau priartėjo prie scenos ir prasidėjo tikrosios šventės linksmybės su visiems puikiai žinomomis dainomis „Šalia kelio karčiama” ir kt.

Kaune ir apylinkėse Žolinės šventė tik prasideda. Daugiau šventinių renginių rasite renginių kalendoriuje, taip pat šiandien skelbėme Žolinės šventinių renginių apžvalgą, ją rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA