Palemone sudeginta 700 kg hašišo | Kas vyksta Kaune

Palemone sudeginta 700 kg hašišo

Evaldo Virkečio nuotr.

Trečiadienį Lietuvos muitinė Kaune naikino rekordinį kiekį hašišo arba dar kitaip vadinamos kanapių derva. 700 kg konfiskuotos narkotinės medžiagos buvo sunaikinta didelės kaitros krosnyje „Palemono keramikos“ gamykloje.

Narkotinės medžiagos naikinimą buvo pakviesti stebėti ir Kauno žurnalistai, kurie pakviesti norint išsklaidyti visuomenės abejones, kad konfiskuotos narkotinės medžiagos nėra naikinamos.

Deginamų narkotinių medžiagų vertė juodojoje rinkoje siekia daugiau nei 23 mln. lt. Siunta sulaikyta gegužės mėn. Lavoriškių pasienio poste. Tą kartą iš Lietuvos į Baltarusiją gabenamame greitai gendančių produktų krovinyje pasieniečiai aptiko daugiau nei 700 kg hašišo. Atliekant tyrimą sulaikyti 10 asmenų, įtariamų rekordinės hašišo kontrabandos organizavimu ir krovininių automobilių vagystėmis. Šiems nusikalstamos grupuotės nariams gresia iki 15 metų kalėjimo.

Iš viso per pirmąjį šių metų pusmetį muitininkai sulaikė daugiau kaip 1070 kg narkotini7 medžiagų. Pasauliniame narkotikų kontrabandos „žemėlapyje“ Lietuva daug metų įvardijama kaip tranzitinė valstybė, per kurią kvaišalai gabenami tiek iš vakarų į rytų šalis, tiek atvirkštine kryptimi.

Iš vakarų į Rusiją dažniausiai gabenami sintetiniai narkotikai, kokainas, hašišas ir marihuana. Į Skandinaviją, taip pat Rusiją iš Lietuvos vežamas amfetaminas ir metamfetaminas. Iš rytų į vakarus gabenamas heroinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA