Miesto šventės proga apdovanoti nusipelnę Kauno veikėjai | Kas vyksta Kaune

Miesto šventės proga apdovanoti nusipelnę Kauno veikėjai

kaunas.lt nuotr.

Pirmadienį, gegužės 20 dieną, rotušėje vyko iškilmingas šventinis miesto tarybos posėdis, skirtas Kauno miesto dienoms. Kauno miesto šventės proga meras Andrius Kupčinskas Santakos garbės ženklais apdovanojo asmenis, kurie savo darbais garsina miestą. Šį kartą pagerbtas Lietuvos numizmatikos ir valstybinės heraldikos puoselėtojas, trys menininkai ir sporto mokslininkas.

Susirinkusiems į šventinį renginį apie Kauno miesto istoriją kalbėjo istorikas profesorius Zigmantas Kiaupa. Ceremonimeisteris Kęstutis Ignatavičius perskaitė aktą, kurį 1998 m. pasirašė ankstesnės kadencijos miesto Tarybos nariai dėl Kauno miesto šventės.

Kaune jau daugelį metų tęsiama tradicija – per svarbiausias šventes apdovanojami miestui nusipelnę ir jį garsinantys kauniečiai.

„Džiaugiuosi Jusų laimėjimais pasirinktos veiklos srityje, dėkoju už Kauno vardo garsinimą. Meilę savajam miestui Jūs išreiškiate darbais. Sveikinu Jus Miesto šventės proga, dėkoju už ištikimybę Kaunui”, – kalbėjo meras Andrius Kupčinskas.

Apdovanotųjų vardu kalbėjo Kauno valstybinio lėlių teatro aktorius Saulius Bagaliūnas.

„Džiaugiuosi šiuo apdovanojimu. Meilę savo miestui, tėvynei turime įrodyti darbais ir visai nesvarbu, kokioje srityje dirbame. Prieš daugelį metų mano močiutė, grįžusi iš tremties, man padovanojo 10 litų sidabrinę monetą ir atkreipė dėmesį, kad ant jos briaunos iškalti žodžiai: „Tautos stiprybė yra jos vienybėje”. Iki šiol saugau šią monetą su ypatingos reikšmės žodžiais. Dėkoju už šį apdovanojimą. Jis mane skatins gražiems darbams”, – sakė aktorius S. Bagaliūnas.

Fotomenininkas Mindaugas Kavaliauskas padėkojo miesto merui A. Kupčinskui ir savivaldybės administracijai už skiriamą dėmesį fotomenui. Jis pakvietė apsilankyti fotografijos parodoje, kuri veikia M. Žilinsko galerijoje.

Šventinio renginio metu susirinkusiems koncertavo Kauno muzikos ansamblis „Ainiai” (dirigentas Dalius Ivanauskas).

Santakos garbės ženklais meras apdovanojo šiuos asmenis:

Saulių Bagaliūną, Kauno valstybinio lėlių teatro aktorių, – 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu;
Gintarą Česonį, fotomenininką, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininką, – 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu;
Mindaugą Kavaliauską, fotomenininką, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus narį, – 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu;
Stanislovą Sajauską, profesorių, habilituotą daktarą, Lietuvos numizmatikos ir valstybinės heraldikos puoselėtoją, – 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu;
Aleksą Stanislovaitį, profesorių, sporto mokslininką, – 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu.
Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvarinai medaliai buvo įteikti Aidai Krilavičienei, Orintai Leiputei, Irenai Matijošaitienei (po mirties) ir Ryčiui Šatkauskui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA