Kauno tarybos narei I. Matijošaitienei diagnozuota smegenų mirtis | Kas vyksta Kaune

Kauno tarybos narei I. Matijošaitienei diagnozuota smegenų mirtis

Archyvo nuotr.

LSMU ligoninės Kauno klinikų Neurochirurgijos intensyvios terapijos skyriuje gydomai pacientei Irenai Matijošaitienei šiandien 14 val. diagnozuota smegenų mirtis, pranešė Kauno klinikų atstovė spaudai.

Pačios Irenos Matijošaitienės valia, su jos šeimos narių sutikimu, duomenys apie nustatytą smegenų mirties faktą ir sutikimą paaukoti organus perduoti Nacionaliniam organų transplantacijos biurui.

Priimti sprendimą artimiesiems padėjo p. I. Matijošaitienės anksčiau išsakyti žodžiai: „Jeigu ir miręs gali padėti žmogui, tai padėk”.

LSMU ligoninės Intensyviosios terapijos klinikos vedėjas Vidas Pilvinis sakė, kad I. Matijošaitienė ir jos artimieji pasielgė labai kilniai, kad organus aukoja likusiems gyviems pacientams.

„Kažkam tai suteiks viltį gyventi. Mes žinome, kad Irena yra savo artimiesiems sakiusi, apie donorystės svarbą. Tai labai padėjo artimiesiems apsispręsti“, – surengtoje spaudos konferencijoje teigė V. Pilvinis.

I. Matijošaitienė gimė 1957 m. liepos 19 d. Ignalinos rajone, Dūkšte.

1975-iais baigė Vilniaus Antakalnio vidurinę mokyklą, 1980 m. – Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakultetą, geografės-sinoptikės specialybę.

Nuo 2011 m. I. Matijošaitienė buvo Kauno savivaldybės tarybos narė ir priklausė organizacijai „Vieningas Kaunas“. Su šiuo judėjimu ji ir pateko į Tarybą per paskutinius savivaldybės rinkimus.

Buvo ištekėjusi už verslininko, „Vičiūnų“ įmonių grupės steigėjo ir vadovo V. Matijošaičio. Pora išaugino du sūnus.

Užjaučiame šeimą, artimuosius ir visus, kurie su ponia Irena buvo pažįstami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA