Kaune tęsiamas karas prieš rūkalius miesto centre, planuojama įvesti naujus draudimus | Kas vyksta Kaune

Kaune tęsiamas karas prieš rūkalius miesto centre, planuojama įvesti naujus draudimus

Archyvo nuotr.

Artimiausiame miesto tarybos posėdyje bus siekiama išplėsti nerūkymo zonų mieste skaičių į jas įtraukiant Nepriklausomybės aikštę, teritoriją tarp pastatų Laisvės al. 87, 87A, Laisvės al. 85A, 87B ir Kęstučio g. 74A, kurie ribojasi su Kauno valstybiniu lėlių teatru ir Miesto sodu. Draudimas rūkyti įsigaliotų nuo 2013 gegužės 1 dienos.

Sprendimo projektu siekiama ginti žmogaus teises į sveiką aplinką, kurti darbo, poilsio ir gyvenamąją aplinką be tabako dūmų, uždraudžiant rūkyti tam tikrose gausiai lankomose vietose, mažinti tabako gaminių vartojimą.

Šiuo metu Kaune jau uždrausta rūkyti keturiose reprezentacinėse Kauno miesto vietose – Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Prezidentūros sodeliuose bei Miesto sode ir prieigoje prie Savivaldybės pastato iš Laisvės alėjos. Šios teritorijos pažymėtos specialiais informaciniais ženklais.

Kodėl siekiama įvesti naujus draudimus?

Kauno lėlių teatras yra „ASSITEJ” narys, todėl draudimas rūkyti teatro kiemelyje ir jo prieigose yra prevencinė priemonė siekiant apsaugoti vaikus nuo priverstinio pasyvaus rūkymo.

Tuo tarpu Kauno arkivyskupijos Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) rektorato Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius siūlo uždrausti rūkyti Nepriklausomybės aikštėje kurios centre yra Šv. Arkangelo (Įgulos) bažnyčia, prie kurios ir ant jos pamatinių pakopų bei laiptų vis dažniau matomos besimėtančios nuorūkos, kurios gadina šios šventovės vaizdą ir teršia aplinką. Toks neestetiškas ir nehigieniškas vaizdas nėra priimtinas nei bažnyčios lankytojams, nei miestiečiams, nei atvykusiems miesto svečiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA