„Žalgiris” sutriuškino „Anadolu Efes” ir į TOP16 žengia būdamas pirmoje C grupės vietoje | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris” sutriuškino „Anadolu Efes” ir į TOP16 žengia būdamas pirmoje C grupės vietoje

Kas vyksta Kaune nuotr.

Eurolygos reguliarųjį sezoną Kauno „Žalgiris“ baigė taip pat, kaip ir pradėjo – įspūdinga pergale. Kauniečiai dešimtojo turo rungtynėse „Žalgirio“ arenoje sutriuškino Stambulo „Anadolu Efes“ komandą 71:53 (20:15, 15:15, 23:7, 13:16) ir C grupėje su aštuoniomis pergalėmis užėmė pirmąją vietą, skelbia zalgiris.lt.

Rungtynes dviem galingai sužaistais epizodais puolime pradėjo Paulius Jankūnas (4:2), bet gynyboje jis greitai užsidirbo dvi asmenines pražangas ir turėjo sėsti ant suolo. Iš jo estafetę perėmė Jeffas Foote‘as, įmetęs po puolime atsikovoto kamuolio ir įdėjęs po idealaus Mario Delašo perdavimo – 8:4. Po to iš kelių metrų atstumo įmetė Tremmellas Dardenas bei Kšištofas Lavrinovičius ir „Žalgiris“ pirmavo 12:7. Nepaisant Rimanto Kaukėno taiklių baudos metimų, turkai buvo priartėję 13:14, tačiau netrukus jie nesulaikė M.Delašo, kuris pataisė komandos draugo metimą ir atliko dar vieną perdavimą K.Lavrinovičiui – 18:13. Prasiveržimu ataką baigė ir Marko Popovičius, o po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ buvo priekyje 20:15.

Antrojo kėlinio pradžioje ryžtingai po krepšiu prasiveržė M.Delašas, kamuolį perėmęs Oliveris Lafayette‘as jį perdavė Mindaugo Kuzminsko dėjimui (24:17), o po to savo šou pradėjo M.Popovičius. Per minutę jis surinko 8 taškus, kai įmetė su sirena mindamas tritaškio liniją, pataikė tolimą metimą greitoje atakoje ir pridėjo dvitaškį su pražanga – 32:22. T.Dardeno metimas iš vidutinio nuotolio išlaikė dviženklę persvarą (34:24), bet per paskutines pusketvirtos minutės antrajame kėlinyje tikslą pasiekė tik vienas J.Foote‘o baudos metimas, todėl „Žalgirio“ pranašumas sumenko perpus – 35:30.

Visus nebaigtus reikalus žalgiriečiai nusprendė sutvarkyti iškart po didžiosios pertraukos. Kamuolį perėmęs Ibrahimas Jaaberas pelnė lengvus taškus, o T.Dardenas įmetė iš kelių metrų – 39:30. Tuomet dvejose atakose iš eilės M.Popovičius idealiais perdavimais po krepšiu rado P.Jankūną. „Žalgirio“ kapitonas nesiruošė sustoti ir po paprastų situacijų pridėjo sudėtingą metimą su pražanga – 46:33. Tada atėjo laikas kauniečių tolimiems metimams – K.Lavrinovičius ir P.Jankūnas smeigė po tritaškį – ir „Žalgiris“ pirmavo 51:35. Po dviejų minučių pauzės M.Kuzminskas įspūdingu dėjimu viena ranka pakėlė iš vietų visą „Žalgirio“ areną, o P.Jankūnas metimu minant tritaškio liniją pelnė savo dvyliktąjį tašką trečiajame kėlinyje. Jį taikliais Ado Juškevičiaus baudų metimais ir puikia gynyba žalgiriečiai baigė pirmaudami 58:37.

Prasidėjus paskutiniajam kėliniui savo trečiuoju dėjimu turkų krepšį sudrebino M.Kuzminskas (60:39). Nors M.Delašo du taiklius dvitaškius skyrė pustrečios minutės, skirtumas nemažėjo – 64:43. Į aikštelę grįžęs P.Jankūnas po M.Delašo perdavimo irgi įdėjo į krepšį, o netrukus Mario pelnė savo dešimtąjį tašką – 68:47. Metimą iš vidutinio nuotolio bei vieną baudą pridėjo R.Kaukėnas ir Vytenis Lipkevičius – 71:50. Paskutinės dvi minutės nebuvo rezultatyvios, bet „Žalgirio“ arena vis tiek dėkojo puikiai Eurolygos reguliarųjį sezoną sužaidusiems žalgiriečiams – 71:53.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA