Kauno miesto savivaldybė pėsčiuosius pradeda auklėti interneto komentatorių žodžiais | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto savivaldybė pėsčiuosius pradeda auklėti interneto komentatorių žodžiais

Asociatyvi/Kaunas.lt nuotr.

Kaip priversti gatvę pereiti norinčius pėsčiuosius būti itin atsargius? Kaunas surado originalų sprendimą ir interneto diskusijose surastas žmonių mintis perkėlė ant miesto gatvių.

[galerija kiek=”4″]

„Kai įlįsti į žmonių sąmonę tradicinėmis priemonėmis sunku, mes pasirinkome netradicinį kelią. Internete surastas originalias komentatorių mintis perkėlėme ten, kur jas gali matyti visi pėstieji – prie pėsčiųjų perėjų. Tikimės, kad tokiu būdu atkreipsime žmonių dėmesį ir jie, prieš žengdami į pėsčiųjų perėją, bus atsargesni“, – teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

26-ių pavojingiausių miesto pėsčiųjų perėjų prieigose buvo dažais išpurkštos 52 trumpos interneto komentatorių citatos, nukreiptos į pėsčiuosius. Visos citatos buvo surastos naujienų portalų ir socialinių tinklų diskusijose.
„Daugelyje atvejų pėstieji per perėjas vaikšto kaip per koridorių namuose eidami iš kambario į virtuvę“, – ši internete surasta kaunietės Lenos mintis atsirado prie pėsčiųjų perėjos, esančios Radvilėnų plente.

„Didesnė dalis pėsčiųjų, nukentėjusių eismo įvykiuose į juos patenka eidami pėsčiųjų perėja. Labai svarbu nuolat atkreipti pėsčiųjų dėmesį, kad nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos negali suteikti absoliutaus saugumo, jei nesisaugosime patys. Prieš įžengdamas į pėsčiųjų perėją, pėsčiasis turėtų įsitikinti, kad prie perėjos artėjančio automobilio vairuotojas jį pastebės ir turės galimybę laiku sustabdyti automobilį“, – teigė savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

2016 metais Kaune iš viso sužeista 200 pėsčiųjų, iš kurių 118 nukentėjo pėsčiųjų perėjose. Per praėjusius metus miesto gatvėse žuvo 7 pėstieji (iš jų 4 pėsčiųjų perėjose). Kauno miesto savivaldybė, siekdama ženkliai sumažinti šią nelinksmą statistiką, per šiuos metus ketina ryškia LED šviesa apšviesti 300 perėjų, o 30 nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų įrengti šviesoforus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA