Tarptautinio ERASMUS+ projekto dalyvių viešnagė Kaune | Kas vyksta Kaune

Tarptautinio ERASMUS+ projekto dalyvių viešnagė Kaune

Organizatorių nuotr.

Kovo 20 – 24 dienomis Kauno Palemono gimnazijoje vieši tarptautinio ERASMUS+ projekto „Žalioji ekonomika ir darnus vystymasis. Replikacinė laboratorija jaunimo ugdymui bei ankstyvo pasitraukimo iš ugdymosi proceso sumažinimui“ dalyviai iš užsienio.

2014-2017 m. vykstančio projekto idėja – ugdyti mokinių pagarbą supančiai gamtai, įvertinti gamtos mokslų svarbą, pagilinti IT žinias, atliekant įvairias projekto veiklas, skatinti norą bendrauti užsienio kalba ir bendradarbiauti. Projektas apjungia keturias šalis – Italiją (Altamura; ITC „F. M. Genco”), Estiją (Rõuge Põhikool, Rõuge Basic School), Turkiją (Adiyaman, Altinşehir Anatolian High school) ir Lietuvą (Kaunas, Kauno Palemono gimnazija).

Projekto metu dalyviai aptarė itin aktualias temas šiuolaikiniame pasaulyje – atsinaujinančius energijos šaltinius, atliekų rūšiavimą ir perdirbimą, imitacinių įmonių verslo planus bei tradicinius regiono patiekalus, saugotinus paminklus, regiono florą ir fauną.

Projektas apima daug įvairios veiklos: jos dalis yra 6 mišrūs (mokytojų ir mokinių susitikimai), kurių metu mokiniai turi galimybę ne tik pagilinti anglų kalbos žinias, bet ir pažinti kitų šalių kultūras, dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, o mokytojai – susipažinti su tų šalių švietimo sistemomis, pasisemti naujų idėjų, pasidalinti sava patirtimi. Per trejus metus buvo sukurti šie intelektiniai produktai – „Praktinis vadovas“ (parengė Turkijos darbo grupė), „Didaktinis vadovas“ (parengė Estijos ir Lietuvos darbo grupės), grįsti replikaciniu pagrindu; vėjo jėgainių (Turkija), saulės kolektorių (Italija), geoterminės (Estija) ir elektros (Lietuva) energijos tiekimo schemos.

Šio vizito metu pristatyti verslo planai imitacinėms įmonėms, naudojančioms antrines žaliavas naujų produktų kūrimui, logotipai bei veiklų aprašai. Taip pat projekto dalyviai turėjo galimybę lankytis maisto ir lengvosios pramonės įmonėse, amatų dirbtuvėse, kuriose ne tik stebėjo specialistų atliekamus darbus, bet ir patys išbandė savo jėgas.

Viso projekto metu didelis dėmesys skiriamas informacijos pasiekiamumui internetinėje erdvėje – sukurta svetainė, skirta galutinių produktų viešinimui, Facebook puslapis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA