Teisėsauga pradėjo tirti naują bylą: Kaune buvo masiškai prievartaujami mažamečiai vaikai | Kas vyksta Kaune

Teisėsauga pradėjo tirti naują bylą: Kaune buvo masiškai prievartaujami mažamečiai vaikai

Kas vyksta Kaune nuotr.

Antradienį surengtos spaudos konferencijos metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas prabilo apie, kaip įtariama, seksualinio mažamečių išnaudojimo.

Pasak jo, pirmadienį buvo gautas pranešimas, kad Kaune galimai seksualiai prievartaujami mažamečiai. D. Žukauskas patvirtino, jog pranešimas pasitvirtino ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalies – kurioje minimas seksualinis nepilnamečių išnaudojimas.

Kauno policijos viršininkas teigė, jog įtariamasis jau tos pačios dienos vakare buvo sulaikytas  48 valandoms, o prokurorai sieks maksimalios kardomosios priemonės.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius teigė jog byla neeilinė:

„Šioje byloje kalbama apie mažamečius asmenis – galime patvirtinti, jog jau pradėtas ikiteisminis tyrimas. Noriu informuoti, kad byla išties yra neeilinė. Kalbame ne apie vieną seksualiai išnaudotą nepilnametį, tad komentaras bus lakoniškas. Sieksime, kad būtų saugomas šių asmenų privatus gyvenimas“, – susirinkusiems žurnalistams teigė D. Valkavičius.

Nei jis, nei Kauno policijos viršininkas teigė negalintys atskleisti kiek ir kokio amžiaus mažamečių buvo seksualiai išnaudojami – tai pakenktų bylos tyrimui.

Trūksta profesionalių psichologų pagalbos

Abu teisėsaugos atstovai taip pat tikino, jog tokiose bylose susiduria su rimta problema – itin trūksta profesionalių psichologų norinčių padėti.

„Kalbant apie šią bylą ir Kėdainių atvejį problema yra tokia pati. Reikia realiai dirbti, o ne kalbėti apie vaikų teises. Reikėjo apklausti asmenis, tačiau to daryti mes kaip ir negalime, nes yra būtinas psichologų dalyvavimas baudžiamojoje byloje“, – spaudos konferencijoje sakė D. Valkavičius.

Jis teigė, jog šiuo metu susiduriama su problema, kuomet tenka dirbti su keliais nepilnamečiais vienu metu. Darbo itin stabdo psichologų nebuvimas. Dėl šios bylos jie tikino kreipęsi į penkis specialistus, tačiau norinčių padėti užtektino kiekio neatsirado.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA