Į prestižinę mokyklą narkotikų paieškai iškviesti kinologai | Kas vyksta Kaune

Į prestižinę mokyklą narkotikų paieškai iškviesti kinologai

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai antradienio rytą informavo, kad į Kauno Jono Jablonskio gimnaziją atvyko policijos pareigūnai ir kinologai. Kaip pranešama, jie ieškojo narkotinių medžiagų mokykloje.

Kauno apskrities policijos atstovai patvirtino, kad mokykloje dirbo policijos pareigūnai ir kinologas, kurio keturkojis bandė aptikti narkotinių medžiagų mokykloje.

Policija į mokyklą Žaliakalnyje atvyko gavę mokyklos vadovybės pranešimą apie galimai vartojamas narkotines medžiagas.

Moksleiviai teigė girdėję, kad į policiją kreipėsi gimnazijos vadovė, kuri pirmadienio pavakarę pajautė keistą, galimai marichuanos kvapą mokyklos tualete.

Patalpas apžiūrėję Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai nieko įtartino neaptiko.

Lietuvoje jaunų žmonių tarpe populiarėja narkotinės medžiagos

Vadovaujantis ESPAD – 2011 tyrimo duomenimis, 2011 m. bent kartą gyvenime vartojusių kokį nors narkotiką paauglių buvo 21 proc. (27 proc. berniukų ir 16 proc. mergaičių). Pagal šį rodiklį Lietuva yra aukščiau už ESPAD vidurkį (18 proc.).

Populiariausias narkotikas tarp Lietuvos moksleivių yra kanapės, bent kartą gyvenime jų yra vartoję 20 proc. moksleivių (25 proc. berniukų ir 14 proc. mergaičių). Kanapių vartojimo paplitimas (bent kartą gyvenime) nuo 2007 m. Lietuvoje padidėjo beveik 2 proc., nuo 18,2 proc. iki 20 proc. Šis rodiklis viršija ESPAD vidurkį (17 proc.). Nemaža dalis moksleivių pirmą kartą pabando vartoti narkotines ir psichotropines medžiagas būdami labai jauni (9-11 m.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA