Kas vyksta Kaune rugsėjo 9-11 dienomis? (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune rugsėjo 9-11 dienomis? (renginių programa)

R. Tenio nuotr.

Rugsėjo antrojo savaitgalio renginių kalendorius – kupinas visko: ir naktinio zoologijos sodo, ir mugių, ir mokslo švenčių, ir kitų ne kasdien vykstančių pramogų. Kad būtų lengviau susiplanuoti, kaip visur spėti, pristatome išsamų renginių sąrašą.

Rugsėjo 9-11 dienomis Laisvės alėjoje ir Senamiestyje šurmuliuos rudens pranašė – rudeninė Kauno mugė. Kaip ir visuomet, čia netruks muzikos, šokių, tradicinių amatų ir geros nuotaikos. Tiesa, organizatoriai žada pristatyti ir iki šiol nematytų naujovių.

Penktadienį nuo 10, o šeštadienį nuo 12 iki 17 valandos visi jaunieji mokslo mylėtojai ir jų tėveliai turėtų skubėti į VII Kauno fortą, mat čia vyks kasmetinis mokslo populiarinimo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“. Kelios dešimtys įvairių organizacijų ir mokyklų kvies susipažinti su dar neatrastu pasauliu patiems ir atrasti savąją mokslo spalvą.

Kol greta esančioje Vilniaus gatvėje šurmuliuos rudeninė mugė, istorinės Prezidentūros sodelis taps Kauno kultūros sostine. Čia įsikurs „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ iniciatyvinė komanda, kviesianti pasinerti į meną, diskusijas ir džiazą. Išsamią čia vyksiančių renginių programą rasite čia.

Rugsėjo 10 dieną 13 valandą Lietuvos liaudies buities muziejuje vyks masinė pirties diena. Organizuojamas jau 7 metus iš eilės, Dvaro pirties kieme, renginys sutraukia negalinčius gyventi be vantų ir pirčių. Kaina – muziejaus bilietas.

Žaliakalnio turgaus pagrindinėje Mėsos halėje tarpukariu vykdavo nuotaikingi teatro ir cirko pasirodymai. Šįmet, rugsėjo 10-ąją jie vėl sugrįžta linksminti turgaus lankytojų. Renginys mokamas.

Lietuvos liaudies buities muziejuje šeštadienį, 11 valandą, vyks šeštasis dviračių žygis aplink „Lietuvą“ – visus Lietuvos etnografinius regionus. Žygis skirtas muziejaus įkūrimo 50-mečiui paminėti, po ekskursijos dalyviai bus kviečiami išbandyti figūrinį važiavimą, akinius, kurie imituoja apsvaigimą ir kt. pramogas. Kaina – bilietas į muziejų.

Šeštadienį, rugsėjo 10 dieną Raudondvario dvare vyks derliaus šventė „Rudens sambariai 2016“. 12-17 valandą susirinkusius linksmins teatralizuoti pasirodymai, muzika, varžytuvės. Bus apdovanoti šauniausi ūkininkai, o 16-17 valandą vyks šventinis I. Starošaitės ir Ž. Žvagulio koncertas.

Kauno Santakos parke esantis riedlenčių parkas šeštadienį atgims – čia vėl organizuojamos „Santaka Reborn“ varžybos, kurios prasidės 13 valandą. Jose bus galima pamatyti riedlentininkų ir BMX dviratininkų pasirodymus ir rungtis. Vakare organizatoriai visus kviečia į dūzges „Lizde“.

Prekybos miestelyje „Urmas“ šeštadienį vyks miesto enduro varžybos. Ši pasaulyje greitai populiarėjanti ekstremali sporto šaka pirmąkart atvyks į Kauną. Dalyvių lauks įnirtinga kova ir sudėtingos kliūtys, o žiūrovų – daugybė emocijų ir įspūdingų triukų, kuriuos atliks ir specialiai į varžybas pakviestas Alfredo Gomez. Įėjimas mokamas.

„Kaunas Jazz“ gerbėjams šeštadienis itin patiks. Organizatoriai tęsia džiazo alėjos tradiciją ir rugsėjo 10-ąją kviečia išgirsti bei pamatyti džiazo pasirodymus Vilniaus gatvėje, istorinės Prezidentūros kiemelyje ir Laisvės alėjoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA