Kauniečiai įspėja dėl tiršto rūko mieste: būkite atsargūs – Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kauniečiai įspėja dėl tiršto rūko mieste: būkite atsargūs

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Dalintis:

Antradienio rytą Kauną apgaubė rūkas. Vairuotojai įspėjami vairuoti itin atidžiai, o pėstieji segėti atšvaitą.

„Mieste baisulinis rūkas, būkite atsargūs ir įsijunkite gale priešrūkinį“, – antradienį 07.21 val. „Kas vyksta Kaune“ grupėje patarimais dalijosi vairuotojas.

„RŪKAS. Vietomis itin tirštas. Žinau, kad tai įprastas mūsų gamtai reiškinys, bet per gatves laksto tamsūs, dvikojai padarai be atšvaitų“, – antradienio rytą perspėjo dar vienas vyras.

Rūkas Kaune antradienio rytą / Skaitytojos nuotr.

Eismoinfo.lt duomenimis, tirštas rūkas gali pasitaikyti didžiojoje dalyje Lietuvos kelių.

Rūkas – tai pakibusių vandens ar ledo dalelių sankaupa pažemio sluoksnyje. Rūkas, kai matomumas siekia 50 m ir mažiau, vadinamas labai stipriu (tirštu) ir yra labai pavojingas, 50-200 m – stiprus, 200-500 m – vidutinis (smulkiau jie yra aprašyti Stichinių meteorologinių reiškinių žinyne, 2000 m.).

Vidutinė vieno rūko trukmė yra 4-6 valandos, o maksimaliai gali tvyroti net keletą parų.

Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.